Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

En miljon kronor och bilar hittade – mc-gäng greps

Här är beslaget som den danska polisen gjorde i veckan.
Foto: Dansk polis

Två fullvärdiga Satudarah-medlemmar – och flera med kopplingar till gänget – greps i onsdag i Danmark.

Polisen beslagtog bland annat närmre en miljon kronor efter en stor razzia runt om i landet.

– Vi har ännu en gång satt stopp för ett kriminellt nätverk, säger Knud Hvass från den danska polisen. 

De danska poliserna hade en bra dag på jobbet i onsdags. På slutet av dagen var varor värda en bra bit över en miljon kronor borta från kriminellas händer. 

Ett kilo kokain, en miljon kronor i dansk och utländsk valuta, två pistoler med tillhörande ammunition, knivar, pepparspray, en BMW och Audi. 

Det är den danska polisens fångst efter polisrazzian. Polisen slog till på 17 adresser i flera städer ungefär samtidigt och grep sammanlagt sexton personer – många med kopplingar till gängmiljö.

Två medlemar i Satudarah

Två av de som greps är fullvärdiga medlemmar av mc-klubben Satudarah. Flera andra beskrivs ha "nära relationer" med medlemmar i mc-gänget. 

Polisen är, av förståeliga skäl, nöjda med razzian.

– Vår utredning visar att de organiserade kriminella – en del medlemmar från mc-gäng och andra gäng – tjänar pengar på narkotikahandel. Med alla gripande i går har vi ännu en gång satt stopp för ett kriminellt nätverk, säger Knud Hvass från den danska polisen i ett pressmeddelande. 

10 begärs häktade

Sex personer släpptes på fri fot omedelbart, men är fortfarande misstänkta.  Samtidigt ska tio personer under slutet av veckan ställas inför en häktningsdomare. Personerna som greps är mellan 19 och 67 år gamla. 

Åklagaren vill att de tio misstänkta ska häktas med hänsyn till förundersökningen. 

Hur – eller om – polisen visste var de skulle slå till är inledningsvis okänt. Nu fortsätter den danska polisen utredningsarbetet med att undersöka de misstänktas kretsar – och om det finns fler som kan tänkas ha att göra med något av det som beslagstogs. 


Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!