Här är beslaget som den danska polisen gjorde i veckan. Foto: Dansk polis
Här är beslaget som den danska polisen gjorde i veckan.  Foto: Dansk polis

En miljon kronor och bilar hittade – mc-gäng greps

Publicerad

Två fullvärdiga Satudarah-medlemmar – och flera med kopplingar till gänget – greps i onsdag i Danmark.

Polisen beslagtog bland annat närmre en miljon kronor efter en stor razzia runt om i landet.

– Vi har ännu en gång satt stopp för ett kriminellt nätverk, säger Knud Hvass från den danska polisen. 

De danska poliserna hade en bra dag på jobbet i onsdags. På slutet av dagen var varor värda en bra bit över en miljon kronor borta från kriminellas händer. 

Ett kilo kokain, en miljon kronor i dansk och utländsk valuta, två pistoler med tillhörande ammunition, knivar, pepparspray, en BMW och Audi. 

Det är den danska polisens fångst efter polisrazzian. Polisen slog till på 17 adresser i flera städer ungefär samtidigt och grep sammanlagt sexton personer – många med kopplingar till gängmiljö.

Två medlemar i Satudarah

Två av de som greps är fullvärdiga medlemmar av mc-klubben Satudarah. Flera andra beskrivs ha "nära relationer" med medlemmar i mc-gänget. 

Polisen är, av förståeliga skäl, nöjda med razzian.

– Vår utredning visar att de organiserade kriminella – en del medlemmar från mc-gäng och andra gäng – tjänar pengar på narkotikahandel. Med alla gripande i går har vi ännu en gång satt stopp för ett kriminellt nätverk, säger Knud Hvass från den danska polisen i ett pressmeddelande. 

10 begärs häktade

Sex personer släpptes på fri fot omedelbart, men är fortfarande misstänkta.  Samtidigt ska tio personer under slutet av veckan ställas inför en häktningsdomare. Personerna som greps är mellan 19 och 67 år gamla. 

Åklagaren vill att de tio misstänkta ska häktas med hänsyn till förundersökningen. 

Hur – eller om – polisen visste var de skulle slå till är inledningsvis okänt. Nu fortsätter den danska polisen utredningsarbetet med att undersöka de misstänktas kretsar – och om det finns fler som kan tänkas ha att göra med något av det som beslagstogs. 

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag