Gravid. Sångerskan Charlotte Perrelli är ute på turné med Diggiloo-gänget. Det är bara några veckor kvar till förlossningen. Foto: RICKARD NILSSON Foto: Rickard Nilsson
Gravid. Sångerskan Charlotte Perrelli är ute på turné med Diggiloo-gänget. Det är bara några veckor kvar till förlossningen. Foto: RICKARD NILSSON Foto: Rickard Nilsson

Här är Perrellis plan om barnet kommer

Publicerad

Startklart privatplan, helikopterberedskap, vakande chaufförer.

Just nu handlar mycket i nöjes-Sverige om stjärnan Charlotte Perrellis förlossning som kommer att infalla när som helst under den pågående "Diggiloo"-turnén och produktionsledningen har suttit i möten för att utarbeta en krisplan.

- Det är inte så långt kvar och det känns, säger Charlotte själv i dag.

I helgen drar Lasse Holms showgäng med Lotta Engberg, Jessica Andersson och just Perrelli (med flera) i gång igen efter premiären i Ronneby i början av månaden. Och för varje dag som går kryper den beräknade förlossningen allt närmare.

- Det är 4-5 veckor kvar nu och det är livligt i magen vill jag lova, säger hon.

Alla i Diggiloo-gänget är därför på tå för att inte showen ska äventyras. Men framför allt för Perrelli och kommande barnets bästa.

- Jag är oroad, mer än vad jag varit någon annan gång. En födsel mitt under en Diggiloo-show är vi inte rustade för. Det kan bli tal om helikopterflyg till närmaste BB, säger producenten Patrik Krall.

- Vi försöker tänka på allt och kollar sjukhus och transportvägar, fortsätter han.

Sätter in helikopter

Det här är elfte året som Diggiloo tar sommar-Sverige med storm. Men aldrig tidigare med ett barn i magen.

- På en del ställen i norra Sverige där avstånden är stora kommer vi att kunna sätta in helikopter eller privatflyg för att snabbt kunna transportera Charlotte till sjukhus.

För det kan bli bråttom.

- Jag menar går vattnet mitt under en föreställningen kan man inte vänta till showen är slut.

Då gäller det att snabbt kunna ta sig till närmaste sjukinrättning.

- Och vi kollar förstås med öppettider på sjukhus och försöker tänka på allt. En sån här sak går inte att planera i förväg. Det gäller bara att ha bra beredskap.

Samtidigt är Patrik Krall lugn.

- Charlotte är själv så cool mitt i allt detta och hennes man Anders är med nu under turnén. Jag skulle inte bli förvånad om hon kommer att genomföra turnén som planerat.

"Har lite svårt att sova"

Charlotte tycker att graviditeten fortlöper som planerat.

- Vi mår bara bra. Barnet börjar bli stort och tungt. Jag har inte ansamlat så mycket vatten än i kroppen, men det kanske kommer. Däremot har jag lite svårt att sova då det är svårt att andas eftersom det trycker när jag ligger ner. Men men, det är väl som det ska vara.

Charlotte laddar med familj i Spanien inför nypremiären av Diggillo i helgen.

- Vi har det fantastiskt här!

Hon flyger hem med familjen i morgon torsdag.

- Jag har fått enormt mycket frågor på bloggen om man får flyga så sent (i graviditeten) och det får man! Vi åker med Norwegian som tillåter flygningar fram till fyra veckor innan beräknad förlossning om flighten är över tre timmar. Två veckor innan om den är under tre timmar.

Hur är känslorna inför nypremiären i Halmstad och Landskrona i helgen?

- Ska bli kul att jobba igen!

Och om hon inte kan stå på scen finns en reservplan.

- Vi har en - hemlig - ersättare beredskap, avslöjar producenten Patrik Krall.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag