Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är nya bilden på
en skäggig Kamprad

I skägg och med en chic orange tröja visade en synbart välmående och pigg Ingvar Kamprad, 88, upp sig. Foto: Tomas Oneborg / Svd / Tt
Flytten hem till Sverige har gjort susen för Ingvar Kamprads hälsa. Foto: Tomas Oneborg / Svd / Tt
Det var i år Ingvar Kamprad flyttade tillbaka hem till familjens gård i Liatorp efter 40 år i Danmark och Schweiz. Foto: Fotograf Mats Samuelsson

I skägg och med en chic orange tröja visade en synbart välmående och pigg Ingvar Kamprad, 88, upp sig när han på måndagen besökte Stockholmsmässan i Älvsjö för att ta emot ett ärofyllt pris.

Flytten hem till Sverige har gjort susen för Ingvar Kamprads hälsa.

– Han mår bra, säger Per Heggenes, Ingvar Kamprads talesperson.

Flytten hem

Efter 40 år i Danmark och Schweiz bestämde sig Ingvar Kamprad, 88, i höstas förra året, att flytta hem till Sverige.

Men hemresan sinkades ner och på grund av hans onda rygg, som behandlades i Schweiz, där man brände några av hans nerver.

Tidigare hade han fått sprutor i ryggen.

I början av året flyttade han till slut hem familjegården Liatorp.

Efter behandlingen i Schweiz mår han mycket bättre i ryggen, enligt Per Heggenes.

Det var på måndagen Ingvar Kamprad åkte upp till Stockholm för att ta emot Svenska Dagbladets pris Alla tiders Entreprenör ur prins Daniels hand, på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Enligt Svenska Dagbladet var jublet stort när Ingvar Kamprad äntrade scenen. Med tårar i ögonen höll han sitt tacktal och sa att prins Daniel var den stora anledningen till han lämnade hemmet i Liatorp på måndagen.

Ingvar Kamprad var rena färgklicken i Viktoriahallen på Stockholmsmässan. Iförd i en orange tröja med en matchande orange scarf med svarta bollar och lånad kavaj från sonen, såg Ikea-grundaren ytterst pigg och välmående när han höll sitt tacktal. Han fick ändå hjälp av prins Daniel att ta sig upp för trappan till scenen.

Väl på scenen delade han med sig sitt eget framgångsrecept inom entreprenörskap.

– När man ska bli entreprenör, vad är då viktigt? Det viktigaste är att man hittar någon man tror på, och sedan pratar med en riktigt god vän och testar idén. Det får inte vara någon man går till å tjänstens vägnar, utan någon man verkligen tycker om, sa Ingvar Kamprad, enligt SvD.

Svårt för komplimanger

Samtidigt berättade Ikea-grundaren att han har svårt för komplimanger och beröm. Inför publiken sa Kamprad att han blir lite orolig när man kallar någon för bäst och att rätt som det är så kanske man börja inbilla sig att man är bra, vilket vore en katastrof.

Han fortsätter:

– Jag har också väldigt svårt för andra uttalanden som har med bäst och bra att göra. Jag vill hellre höra om de fiaskon jag har ställt till med. Och det vore en bättre beteckning på mig att kalla mig en riktig fiaskopelle, säger Ingvar Kamprad.

Precis när publiken trodde att Ingvar Kamprad var färdig med sitt tacktal fick han ny fart och gick in på den svenska landsbygden och hur hotad den är och hur entreprenörskap ska hålla den vid liv, skriver SvD.

Enligt Ikeas pressavdelning blev han väldigt glad för priset.

– Han kände sig väldigt hedrad och glad över att få tagit emot priset, säger Daniela Rogosic, pressansvarig på Ikea.

Mår bra

Ingvar Kamprads talesperson Per Heggenes bekräftar för Kvällsposten att Ingvar Kamprad är vid god hälsa.

– Jag var inte på plats i dag och jag vet inte vad han (Ingvar Kamprad) sa. Men visst mår han bra, säger Per Heggenes.

Ingvar Kamprad har kämpat med en dålig rygg ett tag och opererades för inte så länge sedan i Schweiz förra året, vilket ledde till att hans flytt hem till Sverige sinkades ner.

Det var i år Ingvar Kamprad flyttade tillbaka hem till familjens gård i Liatorp efter 40 år i Danmark och Schweiz.

Trots att Ingvar Kamprad flyttat hem har han behållit sin position som rådgivare till Ikeas styrelse.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!