Det är på den rikskända och omdiskuterade ångfärjetomten i centrala Helsingborg som det planerade hotellet med 250 rum nu ska uppföras. Foto: Jais ArkitektbyråDet är på den rikskända och omdiskuterade ångfärjetomten i centrala Helsingborg som det planerade hotellet med 250 rum nu ska uppföras. Foto: Jais Arkitektbyrå
Det är på den rikskända och omdiskuterade ångfärjetomten i centrala Helsingborg som det planerade hotellet med 250 rum nu ska uppföras. Foto: Jais Arkitektbyrå
Tomten har beskrivits som en av de mest intressanta som går att bebygga i Sverige för tillfället. Foto: Jais ArkitektbyråTomten har beskrivits som en av de mest intressanta som går att bebygga i Sverige för tillfället. Foto: Jais Arkitektbyrå
Tomten har beskrivits som en av de mest intressanta som går att bebygga i Sverige för tillfället. Foto: Jais Arkitektbyrå
In i det sista har det varit hemligt vem hotellentreprenören för bygget i centrala Helsingborg skulle bli – men på tisdagen offentliggjordes alltså att det blir norske hotellkungen Petter Stordalen. Foto: Ann JonassonIn i det sista har det varit hemligt vem hotellentreprenören för bygget i centrala Helsingborg skulle bli – men på tisdagen offentliggjordes alltså att det blir norske hotellkungen Petter Stordalen. Foto: Ann Jonasson

In i det sista har det varit hemligt vem hotellentreprenören för bygget i centrala Helsingborg skulle bli – men på tisdagen offentliggjordes alltså att det blir norske hotellkungen Petter Stordalen.

 Foto: Ann Jonasson

Här är miljardärens nya lyxprojekt

Publicerad

Norske hotellkungen Petter Stordalen utökar sitt hotellimperium - den här gången med ett nytt lyxhotell i Helsingborg.

Planerna presenterades under en presskonferens på tisdagen.

– Helsingborg är en av Sveriges absolut vackraste städer och det ska bli roligt att få bidra med ett hotell, säger Stordalen.

Det är på den rikskända och omdiskuterade ångfärjetomten i centrala Helsingborg som det planerade hotellet med 250 rum nu ska uppföras.

Hotellet blir det största i Helsingborg.

Den aktuella platsen ligger alldeles vid kanten till Öresund och har beskrivits som en av de mest mest intressanta i Sverige att bygga på just nu.

Men tomten har samtidigt varit föremål för heta diskussioner och krav på lokal folkomröstning om den skulle bebyggas eller inte.

Byggnad flyttas

På tomten i dag finns för närvarande den rikskända färjestationen med nöjesstället The Tivoli. En majoritet i staden har bestämt att byggnaden ska flyttas rakt över Hamntorget, en sträcka på ett par hundra meter.

In i det sista har det varit hemligt vem hotellentreprenören skulle bli - men på tisdagen offentliggjordes alltså att det blir norske hotellkungen Petter Stordalen.

Hans hotellkedja Nordic Choice Hotels innefattar bland andra Clarion Hotels och Comfort Hotels. Stordalen står även bakom det lyxhotellet vid Malmö Live, som var hans senaste hotellbygge i Sverige.

Byggstarten blir i år och anläggningen väntas stå klar 2020. Byggentreprenören Midroc beskriver den som en ny, pulserande och central mötesplats för såväl helsingborgare som näringsliv och besökare.

250 rum

Kongressanläggningen får kapacitet för 1 250 personer. I hotellet med 250 rum planeras bland annat en pool på taket. Anläggningen får även butiker, gym, restaurang och flera barer.

Midroc, som är byggherre för den nya mötesplatsen, har tecknat ett långsiktigt avtal med Nordic Choice Hotel, som innebär att Clarion Hotel blir operatör för den nya hotell- och kongressanläggningen i Helsingborg.

– Helsingborg är en av Sveriges absolut vackraste städer och jag är väldigt stolt över att vi på Nordic Choice Hotels får vara med i detta projekt, säger Petter Stordalen, ägare och styrelseordförande i Nordic Choice Hotels.

Parksatsning

På området mellan kongressanläggningens entré och the Tivoli planerar staden en park för umgänge, lek, evenemang och konserter.

– Satsningen kommer vara positiv för stadens besöksnäring, vilket både direkt och indirekt kommer att skapa nya jobb, inte minst för unga, säger Peter Danielsson, (M) kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag