Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är landets enda Ikea med vego-korv

Michael La Cour, managing director på Ikea Food och Alexander Magnusson kock och produktutvecklare på Ikea Food. Foto: IKEA
Jacob Holmström, pressansvarig för Ikea. Foto: IKEA

Ikea har sålt varmkorv sedan 1981. Nu håller man på att experimentera fram en vegetarisk korv – som varuhuset i Malmö blir först i världen att testa.

– Ambitionen är hög, säger Jacob Holmström, pressansvarig för Ikea.

Med start vecka sju börjar Ikea i Malmö erbjuda vegetarisk korv till sina kunder i bistron. Det avslöjade Ikea i ett internationellt pressmeddelande i början på februari.

"Den nya Ikea vegokorven är förutom delikat ett mer hållbart alternativ för människor att njuta av vid sitt Ikea-besök", skriver Ikea.


LÄS OCKSÅ: Ikeas nya satsning: Växtbaserat protein

Korven är fortfarande under utveckling och en prototyp kommer testas på Ikea-affären i Malmö. Tanken är att vegokorven sedan ska utvärderas, förbättras och börja säljas i alla Ikea-affärer i Europa från augusti 2018 och världen över under 2019, vilket även 24Malmö skrivit om.

– Anledningen till att vi kör i Malmö är för att i Malmö finns huvudkontoret för globala Ikea food. Då är det väldigt praktiskt att göra det i det närliggande varuhuset helt enkelt, säger Jacob Holmström.

"Ska bli lika omtyckt"

"Som alltid när vi utvecklar nya produkter måste vi säkerhetsställa att den är god och att våra kunder gillar den. Det finns ingen anledning att skapa mer hållbara alternativ för våra kunder om det inte är gott". Säger Micheal La cour, managing director på Ikea Food Services AB, i pressmeddelandet.

– Ambitionen är hög, att den vegetariska korven ska bli minst lika omtyckt som vårt köttalternativ, säger Jacob Holmström.

Ingredienserna har noga testats fram i testköket. Foto: IKEA

Ikea började servera varmkorv för fem kronor år 1981 och numera serveras den över hela världen. Tanken är att den nya korven ska komplettera den gamla.

– Vi har haft vegetariska alternativ på många platser i olika former under många år. Nu vill vi ta klivet att kunna erbjuda våra kunder ännu ett mer hållbart alternativ när de besöker Ikea, Jacob Holmström.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!