Bråket började i somras.
Få anade varför arvtagaren på slottet Trolle-Ljungby, 35-årige Carl-Fredrik Wachtmeister, plötsligt petades ur godsets styrelse av sin 96-årige gammelfarbror Hans-Gabriel Trolle-Wachtmeister, i slutet av juli.
Nu vet vi.
Orsaken var att greven ogillade att den yngre släktingen försökt stoppa ett avtal som gäller Sveriges bästa bockjaktmarker, där bland andra kung Carl XVI Gustaf jagat.
En av Sveriges rikaste adelsmän
Hans-Gabriel Trolle-Wachtmeister, eller HG som han kallas av bekanta, är en av Skånes största markägare och en av Sveriges rikaste adelspersoner.
Han gillar inte att bli motsagd.

Friherrinnan Kirstine von Blixen-Finecke ersatte på den tomma platsen i styrelsen.
Hon hade tidigare efterträtt Trolle-Wachtmeisters numera avlidna fru Alice Trolle-Wachtmeister som Sveriges överhovmästarinna, rådgivare till drottning Silvia vid statsbesök och andra ceremonier.
96-årige greven tecknar 20 år långt avtal
Turbulensen gäller ett jaktavtal som greven tecknat med sin nära medarbetare, jaktmästare Linus Larsson, och som ska gälla i 20 år.
Enligt Carl-Fredrik Wachtmeister innebär avtalet att hans gammelfarbror blir utnyttjad och lurad på miljontals kronor.

Låg hyra för jaktmästaren - dyra avgifter för bönderna
Kvällspostens granskning visar att godset tidigare bara tecknat jaktavtal som gällt i ett år.
Det nya avtalet gäller till ett lägre pris än marknadsvärdet.
Jaktmästare Linus Larsson, som i 20 år får ensamrätten till godsets eftertraktade jaktmarker, kan ta betalt för att andra ska jaga på marken.
Samtidigt som jaktmarken reas ut höjer godset avgiften för dess arrendebönder som protesterar över att de snart inte har råd att försörja sig.
Jaktavtalet ger Linus Larsson rätt fordra vildsvin – som kan skada jordbruksmark för många år framöver.

Ordbråket om avtalet - ”trolöshet”
I brev till fideikommissnämnden skriver Carl-Fredrik Wachtmeister att avtalet innebär mångmiljonförluster varje år för godset.
Hans far Claës Wachtmeister, Trolle-Wachtmeisters efterträdare, menar att jakträttsavtalen är ”till skada för efterträdarens intresse” och hoppas att fideikommissnämnden griper in.

Drottningens högra hand inte neutral i konflikten
Det omtvistade avtalet innehåller en ovanlig bilaga.
Där intygar Kirstine von Blixen-Finecke att 96-årige greven av fri vilja och ”vid sunt och fullt förstånd” undertecknat avtalet.
Friherrinnan svarar Kvällsposten via mejl:
”För mig är det viktigt att påpeka att Hovet inte har något som helst med mitt uppdrag på Trolle Ljungby att göra. Jag sitter som suppleant i styrelsen för Trolle Ljungby AB på grund av nära familjeband till Greve Trolle-Wachtmeister.
Jag har inte undertecknat något avtal utan enbart bestyrkt att Greve Trolle Wachtmeister ”av sunt förnuft och fullt förstånd och av fri vilja upplåtit och egenhändigt undertecknat detta jakträttsavtal.” Jag har för övrigt ingenting att göra med avtalets innehåll”.
Men Kirstine von Blixen-Finecke är inte neutral i konflikten.
Genom sitt äktenskap med Hans-Gabriel Trolle-Wachtmeisters halvbrors son är friherrinnan en av grevens potentiella arvtagare, och kan därmed ha intresse av en god relation till denne.
Linus Larsson och Hans-Gabriel Trolle-Wachtmeister svarar via en jurist på Carl-Fredrik Wachtmeisters kritik att ”en eventuell efterträdare går händelserna i förväg”:
”Förvånande och inte minst trolöst gentemot fideikommissarie HG Trolle Wachtmeister”.
Kvällsposten har sökt Hans-Gabriel Trolle-Wachtmeister, Linus Larsson och Carl-Fredrik Wachtmeister. Ingen av dem vill kommentera uppgifterna.