Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är Hemnets minsta hus – en liten stranddröm

Den lilla dynstugan är sex kvadratmeter stor.Foto: Per Emilsson/Danfors Fastighetsförmedling
Dynstugan är placerad bara meter från Laholmsbukten.Foto: Per Emilsson/Danfors Fastighetsförmedling
Trots få kvadratmeter ger stugan stora möjligheter till avslappning.Foto: Per Emilsson/Danfors Fastighetsförmedling
Stugan är till salu för 330 000 kronor.Foto: Per Emilsson/Danfors Fastighetsförmedling
Enligt Hemnets vd Cecilia Beck-Friis ökar intresset för att leta efter bostäder.Foto: Oscar Barkenbom

Just nu finns ett lite udda objekt ute på fastighetsmarknaden. 

En sex kvadratmeter stor (eller liten) dynstuga i Mellbystrand – som byggdes redan på 30-talet. 

– Det handlar mycket om nostalgi, det är många som har fina minnen av de här små hytterna, säger Per Emilsson vid Danfors Fastighetsförmedling. 

Det är just nu det minsta objektet som ligger ute på Hemnet. Men kanske också det charmigaste. Den lilla dynstugan i Mellbystrand väcker känslor hos många. 

– Det har blivit lite uppmärksamhet kring den här lilla stugan, det är ganska kul faktiskt, säger Per Emilsson vid Danfors Fastighetsförmedling.

Vad är det som är så speciellt med den lilla stugan?

– Det är många som har fina minnen från de här hytterna. Själv kommer jag ihåg hur jag som barn sprang mellan dem här på stranden när det var kompisars föräldrar som hade såna. 

Stugan är alltså sex kvadratmeter stor och har ett rum och en liten terrass. Insidan är vitmålad och det är högt i tak tack vare det charmiga torntaket. 

Läget kan inte bli så mycket bättre i norra delen av Mellbystrand, mitt på den 13 kilometer långa sandstranden. Bara några meter bort ligger Laholmsbukten. 

Men vad har man egentligen en dynstuga till?

– Nuvarande ägaren bor i området och har haft den för att kunna gå ner med vänner och ta en kvällsdrink och ha det lite gemytligt. Men det går ju också bra att använda som ombyteshytt och förvara strandgrejer i, säger Per Emilsson. 

Det lilla rummet är ljust och med högt i tak.Foto: Per Emilsson/Danfors Fastighetsförmedling
Till stugan hör en liten terrass.Foto: Per Emilsson/Danfors Fastighetsförmedling

Stort intresse för att titta på bostäder

Vissa av dynstugorna i området har el indraget men de flesta är som den här, en liten hytt som står på sanddynerna. 

Vad tror du det blir för köpare?

– Jag kan tänka mig att man har någon förankring till Mellbystrand. Kanske någon som bor nära stranden. Men vi får se var den hamnar. 

Priset då? Jo det ligger på 330 000 kronor med en avgift på 3680 kronor per år. Men då ingår också en privat parkeringsplats i närheten. 

Men finns det verkligen köpare under de här oroliga tiderna? En indikator är att intresset för att leta bostäder bara verkar öka. 

Under vecka 20 spenderade svenskarna drygt 1,5 miljoner timmar på Hemnet vilket var en ökning med drygt 21 procent jämfört med samma vecka året innan.

- Även om det finns osäkerhet för den ekonomiska utvecklingen består behov av att flytta. Och den turbulens som vi har sett under de senaste två månaderna verkar faktiskt ha ökat intresset för bostadsmarknaden generellt, säger Hemnets vd Cecilia Beck-Friis.

TV: Nya tider för mäklarna

Vi följer med på en digital visning i Stockholm.