Här är båten som alla danska vill se nu. Den är till salu för 30 miljoner. Foto: CHRISTIAN DELOS SANTOS / CHRISTIANDLS PHOTOGRAPHYHär är båten som alla danska vill se nu. Den är till salu för 30 miljoner. Foto: CHRISTIAN DELOS SANTOS / CHRISTIANDLS PHOTOGRAPHY
Här är båten som alla danska vill se nu. Den är till salu för 30 miljoner.  Foto: CHRISTIAN DELOS SANTOS / CHRISTIANDLS PHOTOGRAPHY
Vardagsrummet kanske inte ser ut som andra vardagsrum på vanliga fritidsbåtar. Om det ens finns vardagsrum på fritidsbåtar. Foto: Dansk Yacht ImportVardagsrummet kanske inte ser ut som andra vardagsrum på vanliga fritidsbåtar. Om det ens finns vardagsrum på fritidsbåtar. Foto: Dansk Yacht Import
Vardagsrummet kanske inte ser ut som andra vardagsrum på vanliga fritidsbåtar. Om det ens finns vardagsrum på fritidsbåtar.  Foto: Dansk Yacht Import
Härifrån styrs 30-miljonersbåten. Foto: Dansk Yacht ImportHärifrån styrs 30-miljonersbåten. Foto: Dansk Yacht Import
Härifrån styrs 30-miljonersbåten. Foto: Dansk Yacht Import
Det finns gott om plats på däck. Foto: Dansk Yacht ImportDet finns gott om plats på däck. Foto: Dansk Yacht Import
Det finns gott om plats på däck.  Foto: Dansk Yacht Import

Här är häftiga lyxbåten som säljs till ”reapris”

Publicerad

Har lite pengar över? 

Då kan du slå till och köpa den här båten som är nedsatt till "bara" 30 miljoner. 

Annonsen från den danska firman gör nu succé på Facebook – över en miljon har tittat på den. 

Det är firman Dansk Yacht Import som har en speciell båt till salu. En elva år gammal båt av märket Azimut 105. Den är 30 meter lång och har en jacuzzi uppe på däck. 

Men den verkar lite svårsåld så nu har firman sänkt priset rejält. Från 47 miljoner kronor till "bara" 30 miljoner.

Annonsen på Facebook gör nu succé i Danmark.

– Båten är ju fantastisk så det skapar självklart intresse. Bara på Facebook har annonsen nått ut till över en miljon personer på fyra dagar, säger Jan Wulff Möller, vd för Dansk Yacht Import, till BT.

Jacuzzi på däck. Foto: Dansk Yacht Import

Skämtar om priset

Facebook-besökarna både drömmer om möjligheten att köpa den lyxiga båten – och skämtar om det höga priset. 

"Kolla, det är nedsatt! Om vi säljer våra hus, bilar, barn, föräldrar och fruar. Då har vi ändå en ganska lång bit kvar innan vi kan köpa båten... Attans!", skriver en Facebook-användare. 

Andra förfasar sig över att man kan lägga så mycket pengar på materiella ting när folk i världen svälter.

30-miljonerssovrum. Foto: Dansk Yacht Import

Lyxiga sovrum

Men vad får man då för de här 30 miljonerna?

Båten är som sagt över 30 meter långt, den har tre lyxiga sovrum, tre badrum, kök och matsal, vardagsrum och kontor. Det finns en tvättmaskin och en diskmaskin, kyl och frys och ett ansenligt antal tv-apparater. Och en jacuzzi uppe på däck. 

Men trots en miljon besökare är båten ännu inte såld. 

– Nej, det har inte kommit några seriösa bud än, säger Jan Wulff Möller. 

Kastberga slott – till salu för 21 miljoner. Foto: SKÅNEGÅRDAR ABKastberga slott – till salu för 21 miljoner. Foto: SKÅNEGÅRDAR AB
Kastberga slott – till salu för 21 miljoner.  Foto: SKÅNEGÅRDAR AB
Aston Martin Vulcan. Auktionerades ut för 27 miljoner förra året. Foto: OkändAston Martin Vulcan. Auktionerades ut för 27 miljoner förra året. Foto: Okänd
Aston Martin Vulcan. Auktionerades ut för 27 miljoner förra året.  Foto: Okänd
Rymdresa med Virgin Galactic – går att få för 2,5 miljoner kronor. Foto: MARK GREENBERG / AP VIRGIN GALACTICRymdresa med Virgin Galactic – går att få för 2,5 miljoner kronor. Foto: MARK GREENBERG / AP VIRGIN GALACTIC
Rymdresa med Virgin Galactic – går att få för 2,5 miljoner kronor.  Foto: MARK GREENBERG / AP VIRGIN GALACTIC

Köpa slott i stället?

Men om man nu är en av de få som har 30 miljoner på fickan, vad kan man köpa om man inte vill ha en båt?

Kanske ett slott i Skåne? Det vacka Kastberga slott är till salu för 21 miljoner. Då finns det alltså nio miljoner över att köpa annat för. 

Eller så kanske man vill investera i en värstingbil? För 27 miljoner går det att få en Aston Martin Vulcan, och då finns det ju tre miljoner över till en ganska stor motorbåt om man ändå vill ut på sjön. 

Ett annat förslag är att slå till på en rymdresa. Virgin Galactic ordnar resor ut ur atsmosfären för det, i sammanhanget, blygsamma priset 2,5 miljoner kronor. Tolv rymdresor får du alltså för samma pris för den nedsatta båten. 

Vad väljer du?

Relaterade ämnen
Jakob Kjelldén

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag