Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Här är fångsten som gav trion segern

Kim Lundberg från Svedala med fångsten som gav laget segern. Foto: Privat

Här är en av fiskarna som gav trion pris. 

Fisken var 112 centimeter lång. 

– Jag blev jätteglad, säger Kim Lundberg från Svedala. 

Trion från Svedala har gjort succé. Nyligen var de på en fisketävling, Sportfish masters, i Karlstad – där de tog sig till final och vann, vilket Lokaltidningen var först med att rapportera om. 

Tävlingen går ut på att fånga så stora gäddor som möjligt. Under tävlingen mäts alla fiskar för att sedan fotograferas och därefter släppas ut i vattnet igen.

För att fisken skulle godkännas i finalen behövde den vara minst 70 centimeter. Och för Skåne-trion gick det riktig bra. 

Fisken var 112 centimeter

Deras fem längsta fiskar, vilka det är som mäts i tävlingen, mätte 441 centimeter. Men segern var knapp. Andralagets fiskar mätte nämligen 434 centimeter. Den längsta fisken under finaldagen mätte 112 centimeter. 

Kim Lundgren berättar om fångsten: 

– Det kom upp större dagarna innan, vi fick sista finalplatsen. Jag fångade den största fisken på finaldagen. Vi fick den ganska tidigt på dagen. Det gav än mer hopp om att man faktiskt hade chans att vinna, det kändes väldigt bra. 

Blev ni glada?

– Det kan man lugnt säga, säger Kim Lundgren. 

Vinsten ger 85 000 kronor

Vinsten har också gett klirr i kassan. 85 000 kronor som ska delas i laget. 

– För min del blir det nog att fortsätta spara till hus, säger Kim Lundgren. 

Han berättar att han brukar vara ute ett par gånger per år och tävla – och att han gärna passar på när det finns tävlingar i närheten.

– Från början var det mest för att göra något annorlunda. Vi har en lokal sjö här och vi tyckte att det var roligt och sedan fortsatte vi, säger Kim Lundgren.