Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är exsessans nya lyxlägenhet

Exprinsessan har sagt att hon vill ha en nystart med sönerna efter skilsmässan från Martin Jørgensen, som hon gifte sig med 2007 och bodde ihop med i huset på Svanemøllevej. Här med sonen Felix. Foto: Tomas Leprince
Miljardären Mikael Goldschmidt äger huset där exprinsessan Alexandra flyttat in. Foto: Peter Nørby
Den 300 kvadratmeter lägenheten ligger på förnäma Store Kongensgade i centrala Köpenhamn. Foto: Villekulla Fotografi
Sjurummaren är en lyxig våning med högt i tak och egen balkong på tredje våningen. Foto: Google maps

Nu har danska grevinnan Alexandra äntligen hittat sitt nya drömboende. Det är fastighetspampen och miljardären Mikael Goldschmidt som har gett ex-prinsessan och sönerna tak över huvudet. Närmare bestämt en lyxig sjurumsvåning om 300 kvadratmeter på Köpenhamns finaste adress.

Danska ex-prinsessan Alexandra gjorde en rejäl förtjänst när hon sålde lyxhuset på Svanemøllevej i det tjusiga villaområdet Hellerup i Köpenhamn. Bostaden blev hennes efter skilsmässan från prins Joachim som en del i hennes apanage. I våras sålde hon den 350 kvadratmeter stora villan för 23 miljoner danska kronor, vilket innebär att grevinnan av Frederiksborg gjort en vinst på 17 miljoner danska kronor – motsvarande drygt 20 miljoner svenska kronor.

Ny start

Alexandra gick i fjol igenom en tuff skilsmässa från sin andra make Martin Jørgensen, som hon gifte sig med 2007 och bodde ihop med i huset på Svanemøllevej. Tidigare har grevinnan Alexandra sagt att hon önskat en nystart i livet men har haft för avsikt att stanna i Köpenhamn och att hon gärna vill ha en lyxlägenhet någonstans i den danska huvudstaden.– Prinsarna och jag vill ha en ny start i nya omgivningar. Vi har haft många härliga år i vårt hem på Svanemøllevej men nu har det blivit dags för nästa kapitel i vårt liv med nya aktiviteter och nya utmaningar, sa Alexandra till Ritzau Fokus bara veckor efter att villan kom ut till försäljning.

Och nu har Alexandra och sönerna Nikolai, 16, och Felix, 13, hittat det perfekta stället. Alexandras nya adress är enligt bt.dk en av de mest exklusiva i landet, med utsikt över Rosenborg slott och Kongens have.

Fina grannar

Den 300 kvadratmeter stora lyxvåningen med sju rum och högt i tak ligger på förnäma Store Kongensgade, tre våningar upp, med egen balkong. I samma uppgång bor flera framgångsrika företagspampar och toppchefer inom den danska finansvärlden. Närmaste granne på samma våning bor Nils Bernstein, direktör för Danmarks Nationalbank och tidigare departementschef i både Stats- och Finansministeriet.

Fastigheten ägs av miljardären Mikael Goldschmidt. Han räknas som en av de mäktigaste fastighetsägarna i Köpenhamn, och är en av Danmarks mest förmögna personer.

Diskret namnskylt

På dörrtelefonen står inte grevinnans namn utan bara Frederiksborg, skriver bt.dk. Vilket är en diskret referens till den titel – grevinna av Frederiksborg – som Alexandra blev tilldelad av drottning Margrethe efter skilsmässan från prins Joachim 2005.

Och från den nya bostaden som ligger centralt i närheten av Kastellet blir det nära för Nikolai och Felix till farmor Margrethe, Amalienborg slott är bara är en promenad bort.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!