Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här är bostadsbolaget som erbjuder cykelpool

MKB erbjuder sina hyresgäster en lådcykelpool. Foto: MKB
För tio kronor i timmen kan man låna lådcyklarna. Foto: MKB

MKB:s 5000 hyresgäster får nu chansen att se Malmö på tre hjul.

Bostadsbolaget har skapat en cykelpool med lådcyklar, som cykelsugna medlemmar kan hyra via en app.

– Hittills har tjänsten tagit emot väl och lådcyklarna cirkulerar ute på stan, säger Anna Bernstad, projektledare för miljöutveckling på MKB till Sydsvenskan.

Den som är en cykelsugen hyresgäst i bostadsbolaget MKB i Malmö kan nu få tillgång till en lånad lådcykel. MKB erbjuder för tillfället totalt tio lådcyklar, placerade i sex olika områden, som deras 5000 medlemmar kan hyra via en app.

– Vi vill erbjuda en bra och smidig tjänst så att fler av våra kunder kan använda cykeln i vardagen. Vi ser redan att intresset är mycket stort. Lådcyklarna används exempelvis för att storhandla och göra utflykter med barnen, säger Anna Bernstad, projektledare för miljöutveckling på MKB i ett pressmeddelande.

I framtiden finns en förhoppning att cykelpoolen ska bli mer etablerad och att antalet lådcyklar i appen ska bli fler, men än så länge är det ett pilotprojekt.

– Hittills har tjänsten tagit emot väl och lådcyklarna cirkulerar ute på stan. Förhoppningen är att bygga ut tjänsten och öka tillgängligheten men det kan först ske efter att vi har utvärderat pilotprojektet, säger Anna Bernstad, till Sydsvenskan.

Minskad klimatpåverkan

För tio kronor i timmen kan hyresgästen använda en låne-lådcykel. 

– Det är främst en symbolisk summa som vi har infört för att vi vill öka tillgängligheten. Våra kunder betalar 10 kronor per timme för att hyra en lådcykel. Om en kund bokar en lådcykel och sedan inte använder utan att avboka den riskerar kunden att få betala en bokningsavgift.

MKB:s cykelpool ses som ett sätt att inverka positivt på klimatet. Bostadsbolaget har själva gått in med miljöutvecklingspengar i projektet.

– Ett av våra mål är att minska klimatpåverkan som bostadsbolag men även kundens påverkan. Därför är lådcykel ett smart resesätt. Vi vet också att bil är en stor kostnad och det här är ett bra alternativ, säger Anna Bernstad.

Flera samarbetspartners har gått in i projektet, en av dem är cykelföretaget Movebybike. Leasingavtalet med Movebybike bekostas av MKB, skriver Sydsvenskan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!