Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hans sexchatt blev droppen för Bandidos

Brian Sandberg sexchattade med exfru till en gängmedlem i klubben. Det uppskattades inte.
Foto: Unger Anthon
Brian Sandberg tillhörde tidigare Hells Angels. Hans gängbyte väckte stor uppmärksamhet.
Foto: Bonnerup Claus

"Gucci-rockeren" Brian Sandberg, 48, har blivit utslängd från Bandidos MC efter två år och tre månader hos de tidigare rivalerna. Han var förut en känd medlem i Hells Angels.

Nu har han hamnat i så kallad "bad standing" i Bandidos efter att ha sex-chattat med en exfru till en annan Bandidos-medlem.

- Jag är besviken. Jag har inte sett det komma. Han känner till våra regler och det är som att köra mot rött ljus, säger Michael Rosenvold, europapresident för Bandidos, till Ekstrabladet.

Brian Sandberg var i många år medlem i mc-nätverket Hells Angels, men i december 2012 gick han över till det rivaliserande mc-gänget Bandidos. Han har kallats "Jetset-rockeren" och "Gucci-rockeren" på grund av sin för mc-kretsar ovanligt tjusiga framtoning.

Nu är "karriären" i Bandidos över för Sandberg.

Ekstrabladet skriver att interna regler slår fast att medlemmar inte får inleda relationer med klubbkamraters nuvarande eller tidigare partners.

Flörtade med exfru

Brian Sandberg försökte, enligt tidningen, inleda en relation med en exfru till en nuvarande Bandidos-medlem. Han flörtade med henne på Facebook, bad att få bilder skickade till sig och har i chatten fantiserat om bland annat oralsex med kvinnan.

Hon ska ha oroat sig för att exmaken skulle upptäcka relationen och konversationen på Facebook, men Sandberg försäkrade henne om att det inte var någon risk eftersom mannen inte hade tillgång till hennes profil.

Ändå är det enligt Ekstrabladet sex-chatten som gjort att Sandberg blivit utesluten ur Bandidos.

Håller sig undangömd

Han har nu släckt ner sin Facebook-sida och varit omöjlig att nå för kommentarer.

Uteslutningen innebär också att han måste avlägsna sina Bandidos-tatueringar och ta bort alla bilder i sociala medier där han finns med i Bandidos-sammanhang.

- Från dags dato är Brian Sandberg utkastad från Bandidos i bad standing. Det innebär att han inte längre får ha kontakt med någon i eller omkring vår miljö, säger Michael "Kocken" Rosenvold, europapresident i Bandidos, till Ekstrabladet.

Avvisades av kvinnan

Enligt BT hade Sandberg föreslagit kvinnan att de skulle ha hemligt sex, och ingen i klubben skulle upptäcka något. Men kvinnan avvisade honom, skriver BT. Hon ska ha skrivit:"Jag har inte lust och har aldrig haft lust. Jag vill aldrig röra dig eller låta dig röra mig". "Du ska hålla dig långt borta från mig."

Brian Sandberg blev i slutet av 1990-talet utesluten även ur Hells Angels, men han togs senare till nåder och blev medlem igen.

Sandberg förklarade i augusti 2012 att han själv valt att lämna Hells Angels och klubben sparkade ut honom "till vänster", vilket betyder att de inte har något otalt med honom. Nu är dörren tillbaka till Hells Angels stängd.

- Sandberg kommer inte tillbaka till oss. Han kastades ut, och är fortfarande oönskad i vår miljö. Det är hans person, han passar inte in hos oss och uppenbarligen inte hos Bandidos, säger Thomas Gramstrup, talesman för Hells Angels, till Ekstrabladet.

ÖKÄND GÄNGMEDLEM

I hells angels toppskikt

Brian Sandberg anslöt sig 1991 till Hells Angels i samband med ett sjuårigt fängelsestraff för narkotikabrott. Han steg snabbt i graderna och var i år en av de högsta ledarna inom klubben.

gick över till rivalen

När han 2012 lämnade gänget för att i stället ansluta sig till rivalen Bandidos.

krävde fängelsepengar

I början av mars vann han en ersättningstvist mot staten och fick 127 000 danska kronor för att ha suttit oskyldigt häktad. Men beslutet överklagades. För att få ut pengarna ska Brian Sandberg först avtjäna ett två månader långt fängelsestraff.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!