Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hans Iphone-laddare brann upp – fick ny

Sladden smälte. När Viktor såg att hans laddare till mobiltelefonen börjat smälta blev han orolig och drog ut sladden.

Viktor Larsson hade just lagat mat men den brända lukten kom inte från köket.

I vardagsrummet låg hans laddare från Apple och rök kraftigt, sladden var smält.

– Tänk om det hade hänt på natten, säger Viktor, 20.

Nu har det hänt igen, att en laddare från teknikföretaget Apple börjat ryka och smälta under pågående laddning. Helsingborgaren Viktor Larsson berättar att hans laddare till en Iphone 5 satt i väggen i vardagsrummet i fredags, telefonen låg på soffbordet.

– Plötsligt kände jag att det luktade bränt. Jag sprang ut i köket eftersom jag just lagat mat men där var det inget som var bränt, säger han.

Den brända lukten kom i stället från vardagsrummet där mobiltelefonen låg på laddning. Av okänd anledning hade laddsladden smält. Vit rök steg upp från bordet.

Brännmärke på bordet

Viktor reagerade direkt och sprang fram till väggen och drog ur sladden. Men den smältande kabeln hade redan hunnit lämna ett brännmärke på bordet.

– Laddaren är bara några månader gammal, man undrar ju hur det är möjligt att det här händer, säger Viktor Larsson.

Efter händelsen tog han kontakt med Apple. Inledningsvis kopplades han runt mellan olika kontor och handläggare.

– När de hade tittat på serienumret till laddaren återkommer de och säger att serienumret inte indikerar att laddaren skulle ha några fel. I stället sa de att det var jag som hade vikt sladden. Men det har jag inte gjort, säger han.

Kompensationen - ny laddare

Viktor gav sig inte utan fortsatte ringa och kräva svar från teknikjätten, som till en början erbjöd en ny laddare samt ett tillbehör, som kompensation.

Men efter ytterligare samtal till Apple på måndagseftermiddagen har Viktor gett upp.

– De sa att de kan skicka en ny laddare men det ska ta två veckor till. Så länge kan jag inte vara utan så jag får gå och köpa en ny helt enkelt, men jag tycker att det är för jävligt. Man känner sig maktlös, säger Viktor Larsson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!