Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Handskriven lapp avslöjade sexbrott

Foto: TT NYHETSBYRÅN / JESSICA GOW

Den 48-årige mannen försökte köpa sex av en 13-årig flicka på Lunds central.

Men mannen föll på eget grepp och döms nu till böter för sexuellt ofredande.

Den 13-åriga flickan satt vid Sibyllakiosken på Lunds central och väntade på bussen när den 48-årige mannen plötsligt satte sig vid ett bord bredvid.

Flickan tyckte att mannen betedde sig konstigt med blicken och ”råstirrade”. Till sist gick han in på toaletten och dröjde sig kvar.

När mannen väl kom ut ska han ha haft en handskriven lapp med sig som flickan fick. Där stod: ”Du är läcker! Jättesöt! Vill du tjäna pengar? Hör av dig”. 

På lappen stod både förnamn och telefonnummer till 48-åringen. I samband med överlämnandet ska mannen även ha klappat flickan på axeln.

Försvann från platsen

Mannen försvann efter en stund från platsen. Men personen i kiosken hjälpte flickan och en polispatrull kom till platsen.

Det ledde senare till att mannen kunde gripas av polisen. I förhör förklarade han att han just flyttat från Göteborg till en ny kärlek i Löddeköpinge. Mannen förnekade dock att han skrivit lappen eller ens sett flickan tidigare.

Hur lappen hamnat i flickans händer hade mannen ingen förklaring till överhuvudtaget.

Den 48-årige mannen döms nu för sexuellt ofredande av Lunds tingsrätt. Straffet blir dagsböter på 8 800 kronor. Dessutom ska han betala skadestånd på 5 000 kronor till flickan.