Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han söker spelaren som vann sju miljoner

Magnus Fridell från Svenska spel söker den halländske storvinnaren för att gratulera.Foto: Adam Wrafter/BILDBYRŁN
Eurojackpot spelas i 18 europeiska länder men dragningen sänds inte i svensk tv.Foto: SVENSKA SPEL
Kulorna föll rätt – hallänningen vann 6 801 381 kronor.Foto: ARKIV

En man i 60-årsåldern i Laholms kommun vann på fredagskvällen 6,8 miljoner kronor på Eurojackpot.

– Han har spelat en 25-kronorsrad per vecka i tio veckor, säger Svenska spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell.

Ännu vid 22-tiden hade han inte fått tag på vinnaren.

Mannen hade lagt in sitt spel online på Eurojackpot för ett par veckor sedan. Han satsade 250 kronor på en rad i tio veckor.

Eurojackpot är ett slags europeiskt jättelotto där spelaren ska pricka in fem nummer av 50 samt två av tio stjärnnummer. Varje rad kostar 25 kronor att spela.

Den som får fem rätt plus två stjärnnummer är garanterad minst tio miljoner euro – över 100 miljoner kronor.

Dragningen sänds inte

Den rätta raden offentliggörs strax efter klockan 21 – efter den internationella dragningen. För närvarande finns ingen som tv-sänder dragningen i Sverige.

Vid fredagskvällens dragning var det en person i Tyskland som fick fem plus två rätt. Vinstsumman blev anmärkningsvärda 665 530 670 kronor.

– Det var länge sedan som jackpotten var så hög som nu. Det är ju riktigt häftigt att någon har plockat hem långt över en halv miljard kronor, säger Magnus Fridell.

Fyra vann lika mycket

Fyra spelare på olika håll i Europa prickade in vardera fem rätt och ett stjärnnummer.

– En av de vinnarna är alltså svensk. En man i 60-årsåldern som bor i Laholms kommun men inte i centralorten, säger Magnus Fridell.

Vinstsumman för fem rätt och ett stjärnnummer blev 6 801 381 kronor.

Magnus Fridell gjorde ett försök att få tag på vinnaren – vars kontaktuppgifter Svenska spel har – men beslutade sedan att vänta till lördagen eftersom det började bli sent.

Två svenskar förra veckan

Den rätta raden på Eurojackpot 8 februari 2019 är: 5, 8, 21, 24, 26. Stjärnnummer: 4, 5.

Förra fredagen föll årets hittills största miljonvinst på nummerspel ut då en pensionerad man från Kungshamn vann drygt 12,6 miljoner kronor på fem rätt och ett stjärnnummer.

Samma dag, den 2 februari, fick sex arbetskamrater i Burlöv dela på cirka 1,5 miljon sedan de fått fem rätt, men inget stjärnnummer.

Nya försök nå vinnaren

Magnus Fridell gör nya försök under lördagen att kontakta den halländske storvinnaren.

Vinstsumman har förstås redan registrerats på spelarens namn – Magnus Fridells samtal är mest avsett som en gratulation.

Dessutom passar han på att bjuda in vinnaren till Svenska spels huvudkontor i Visby. Där får alla storvinnare – om de vill – ta emot rådgivning hur de bäst ska hantera sin nyvunna rikedom.