Styrkeprov. Johnny Wahlqvist har stora planer inför 2012 och hoppas kunna locka de stora idrottsstjärnorna till Simrishamn. Foto: Jesper Jakobsen
Styrkeprov. Johnny Wahlqvist har stora planer inför 2012 och hoppas kunna locka de stora idrottsstjärnorna till Simrishamn. Foto: Jesper Jakobsen

Han siktar på en stjärnfest

Publicerad
Uppdaterad
Johnny Wahlqvist har haft ett kämpigt 2011. Bestulen på ett VM-guld och bästa vännen - det var inte vad Wahlqvist hade hoppats på. 2012 ska bli Johnnys år. Kanske bjuder han dessutom på en överraskning få kan föreställa sig.
- Det kommer att bli en idrottsexplosion i Simrishamn, säger Wahlqvist.
Elena Isinbajeva, Carolina Klüft och Johnny Wahlqvist. De skall alla sätta världsrekord 2011 - tillsammans, i Simrishamn. Det kan låta absurt, men det är så det kommer att bli. I alla fall om Johnny Wahlqvist får bestämma.
- Jag vill göra en memorialtävling för Ricky Bruch. Jag skulle kunna sätta ett världsrekord i bänkpress. Sedan så vill jag också se Angelica Bengtsson och Elena Isinbajeva fightas och jag vill också se kulstötarna - det skulle vara det sista avstampet inför OS och det skulle göras här i Simrishamn i så fall.
I mångas öron låter Wahlqvists plan som avlägset nonsens - men han har en plan.
- Jag har snackat med managern Daniel Westfeldt och han ska ta kontakt med mig nu i dagarna. Mycket hänger på hur han ser på det. De kontakterna han har är ovärderliga.
- Det kommer att bli en idrottsexplosion här i Simrishamn. Sådana personer har ju aldrig varit här.

Tror på sin idé

Wahlgren berättar att internationella storstjärnor som Isinbayeva knappt kommer till Stockholm, men tror ändå på sin idé.
Förutom att han själv vill spränga 400-kilosbarriären i bänkpress hoppas han på svenska friidrottsstjärnor.
- Emma Green och Carolina Klüft skulle vara bra dragplåster. Och sen allt runtomkring som sponsor och sådant det får vi söka upp. Det kommer att bli ett enormt mediedrev.

Går för ett VM-guld

När det gäller Wahlqvists egna sportsliga mål 2012 så går han stenhårt för ett VM-guld - så länge inte styrkelyftförbundet sätter käppar i hjulen.
- Förbundet ser mig som något som katten har släpat in. Men jag tror att de har börjat förstå nu att jag kanske är en oslipad diamant som de skulle kunna använda sig lite av, säger Johnny Wahlqvist.
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag