Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Han säljer sitt unika badkar för en miljon

Anders har lagt ner 300 timmars slit på sitt träbadkar, som han nu har lagt ut till försäljning på annonssidan Blocket.Foto: Privat
Badkaret är gjord i ädellövsträ.Foto: Privat
För det nätta priset 999 000 kronor säljer Anders nu det unika badkaret.

Anders Ölund från Laholm lyckades med sitt till synes omöjliga projekt. Nu annonserar han ut det unika egentillverkade badkaret i ädellövsträ för 999 000 kronor på Blocket.

– Det har varit en massa blod, svett och tårar bakom men slutresultatet blev mycket bra, säger han till Kvällsposten.

Anders Ölund har sedan 1998 arbetat med tillverkning av skulpturella möbler i trä och arbetar med allt från skärbrädor till köksinredningar. Men ett av hans projekt är av det mer unika slaget. I sin Blocketannons skriver Anders:

"Ibland är jag glad att jag är en idiot. Jag är nästan helt säker på att det inte kommer att göras några försök till plagiat, förfalskningar eller kopior. Det här badkaret är nog en one of a kind och kommer alltid att förbli".

– Vad jag vet så har det aldrig byggts ett badkar i trä med den här tekniken och jag tror inte att någon annan kommer att göra det heller. För min del har det varit 300 timmars slit och jag var på väg att ge upp flera gånger, berättar han.

Anders Ölund försäkrar att priset är seriöst.

– Tavlor som målas av kändisar säljs också för stora summor. Målar man fel på en tavla kan man dessutom måla över det, det går inte med ett badkar. Hade jag gjort ett litet misstag hade allt varit förgäves.

Badkaret har testats av både vuxna och barn och ska enligt Anders Ölund vara av högsta kvalitet.

– Badkaret har stått i en trädgård med utsikt över Laholmsbukten i somras och jag fyllde det med vatten och lät det stå i fem dagar innan jag tömde det och lät det stå i solsken, vilket är det värsta man kan göra mot trä. Det sprack bara litegrann, vilket jag har fixat till, säger han.

Badkaret som säljs med 100 års garanti är dessutom mycket bekvämt, menar Anders Ölund.

– Jag har själv sovit i det flera gånger, det känns som en vagga, försäkrar han.

Den som är intresserad av att köpa badkaret behöver dock inte nöja sig med att enbart bada, eller ta tupplurar, i det.

"Badkaret kan enkelt byggas om till en väldigt liten motorbåt. Jag kan för en billig summa vara behjälplig", skriver Anders i sin annons.