Anders har lagt ner 300 timmars slit på sitt träbadkar, som han nu har lagt ut till försäljning på annonssidan Blocket. Foto: PrivatAnders har lagt ner 300 timmars slit på sitt träbadkar, som han nu har lagt ut till försäljning på annonssidan Blocket. Foto: Privat
Anders har lagt ner 300 timmars slit på sitt träbadkar, som han nu har lagt ut till försäljning på annonssidan Blocket. Foto: Privat
Badkaret är gjord i ädellövsträ. Foto: PrivatBadkaret är gjord i ädellövsträ. Foto: Privat
Badkaret är gjord i ädellövsträ. Foto: Privat
För det nätta priset 999 000 kronor säljer Anders nu det unika badkaret.För det nätta priset 999 000 kronor säljer Anders nu det unika badkaret.
För det nätta priset 999 000 kronor säljer Anders nu det unika badkaret.

Han säljer sitt unika badkar för en miljon

Publicerad

Anders Ölund från Laholm lyckades med sitt till synes omöjliga projekt. Nu annonserar han ut det unika egentillverkade badkaret i ädellövsträ för 999 000 kronor på Blocket.

– Det har varit en massa blod, svett och tårar bakom men slutresultatet blev mycket bra, säger han till Kvällsposten.

Anders Ölund har sedan 1998 arbetat med tillverkning av skulpturella möbler i trä och arbetar med allt från skärbrädor till köksinredningar. Men ett av hans projekt är av det mer unika slaget. I sin Blocketannons skriver Anders:

"Ibland är jag glad att jag är en idiot. Jag är nästan helt säker på att det inte kommer att göras några försök till plagiat, förfalskningar eller kopior. Det här badkaret är nog en one of a kind och kommer alltid att förbli".

– Vad jag vet så har det aldrig byggts ett badkar i trä med den här tekniken och jag tror inte att någon annan kommer att göra det heller. För min del har det varit 300 timmars slit och jag var på väg att ge upp flera gånger, berättar han.

Anders Ölund försäkrar att priset är seriöst.

– Tavlor som målas av kändisar säljs också för stora summor. Målar man fel på en tavla kan man dessutom måla över det, det går inte med ett badkar. Hade jag gjort ett litet misstag hade allt varit förgäves.

Badkaret har testats av både vuxna och barn och ska enligt Anders Ölund vara av högsta kvalitet.

– Badkaret har stått i en trädgård med utsikt över Laholmsbukten i somras och jag fyllde det med vatten och lät det stå i fem dagar innan jag tömde det och lät det stå i solsken, vilket är det värsta man kan göra mot trä. Det sprack bara litegrann, vilket jag har fixat till, säger han.

Badkaret som säljs med 100 års garanti är dessutom mycket bekvämt, menar Anders Ölund.

– Jag har själv sovit i det flera gånger, det känns som en vagga, försäkrar han.

Den som är intresserad av att köpa badkaret behöver dock inte nöja sig med att enbart bada, eller ta tupplurar, i det.

"Badkaret kan enkelt byggas om till en väldigt liten motorbåt. Jag kan för en billig summa vara behjälplig", skriver Anders i sin annons.

Evelina Olsson
Evelina Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag