Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han mördade sin nära vän med en bilbomb

Lennart Elkjær Christensen avslöjar allt om sitt liv i den undre världen i en ny bok.

Bandidos rocker Lennart Elkjær Christensen förnekade allt i domstol. Nu berättar han för första gången hur han sprängde sin forna bäste vän i luften.

I dag släpps hans bok "Expect no mercy".

Morgonen den 17 september 2003 detonerade en bilbomb utanför Glostrup Sygehus. I bilen satt den tidigare Bandidosmedlemmen Mickey Borgfjord Larsen. Nu erkänner hans tidigare vän Lennart Elkjær Christensen mordet i boken om sitt liv - "Expect no mercy", som släpps i dag.

Bomben bestod av två kilo formbara sprängämnen, 500 skruvar, en liten dos instabila sprängämnen och en mobiltelefon med en vibrator som utlöste bomben när det ringde.

Flög 20 meter upp i luften

Explosionen var så kraftiga att Mickey Borgfjord Larsen och hans Toyota Corolla flög tjugo meter upp i luften. Bilen landade sedan i småbitar på parkeringen framför Glostrup Hospitals børneafdeling.

I domstolen förnekade Lennart Elkjær Christensen allt. Men dömdes mot sitt nekande för mordet.

I boken berättar han också varför det var tvunget att ske med en bomb:

– Det skulle vara spektakulärt, skriver han.

För Ekstrabladet förklarar han vidare:

– Det blev en bomb för att jag hade en liggande. Jag hade köpt den långt innan och jag hade inte skaffat den för det här syftet. Jag köpte den för att det fanns en bomb till salu, säger han till Ekstrabladet.

Var länge nära vänner

Christensen säger att han inte hade för avsikt att skada några oskyldiga. Ingen annan skulle komma till skada. Han hade försäkrat sig om att det var en tredje person som höll vakt och som kunde larma via mobiltelefon om det fanns någon annan i närheten.

De hade varit vänner. Nära vänner till och med under tiden när de båda var medlemmar i mc-klubben. Vänskapen fördjupades ytterligare när Lennart Elkjær Christensen blev tillsammans med Mickey Borgfjord Larsen syster.

Både under och efter rättgången spekulerades det vilt i medierna om det var Borgfjord Larsens uttåg ur Bandidos som låg bakom det kallblodiga mordet.

Både polisen och pressen gissade att likvidationen var beställt från från topparna i mc-klubben.

Fick betala med sitt liv

I boken säger Lennart Elkjær Christensen att mordet var helt på hans eget initiativ - utan inblandning från Bandidos. Enligt Lennart Elkjær Christensen hade Borgfjord Larsens val att lämna Bandidos inget med mordet att göra. Det avgörande var ett misslyckat inbrott på ett cigarettlager.

Vid rättegången som följde ändrade Mickey Borgfjord Larsen sin förklaring så att Lennart Elkjær Christensen historia föll. För det fick han betala med sitt liv.

Lennart Elkjær Christensen dömdes först till livstids fängelse för mordet på Mickey Borgfjord Larsen, men straffet tidsbestämde sedan till 16 år. Han släpps i november 2014.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!