Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Han leker med flickan – succé på Facebook

Här är bilden som just nu gör succé i sociala medier.
Foto: Claus Fisker / Epa / Tt
Flyktingar vandrar längs motorvägen.
Foto: Claus Fisker / Epa / Tt

Här är bilden som just nu gör succé i sociala medier.

Den danska polisens lek med den syriska flickan på motorvägen sprider sig som en löpeld över nätet.

– Vi är både mycket glada och stolta över det fantastiska polisarbete som vår personal genomför, säger Ulla Caspersen, kommunikationschef vid Sydøstjyllands Politi, till Ekstrabladet.

En av bilderna som just nu sprids fångades av den danska fotografen Michael Drost-Hansen som en del i en serie bilder som ursprungligen publicerades i Jyllands-Posten.

Fotografen själv säger att han förstod att han lyckats fånga ett starkt ögonblick, men inte att bilden skulle få så stor spridning som den fått.

– Jag är förstås glad över att den kommit ut, men samtidigt är det viktigt att komma ihåg att den inte visar hela sanningen utan bara en del av den. Men det är viktigt att den finns där ute, säger Michael Drost-Hansen till Kvällsposten.

Fått stor spridning

Bilden står också i stark kontrast till den bild som tidigare publicerats där en dansk man spottar på flyktingar på motorvägen, säger fotografen.

– Många blev väldigt upprörda över den bilden. Den här visar något annat och jag tror också många danskar känner igen sitt land igen genom den här bilden, säger han.

På Jyllands-Postens Facebook-sidan har bilden fått över 27 000 tummen upp och delats över 2000 gånger. Men Michael Drost-Hansens foto av polismannen och flickan har också letat sig in på nätforum som Reddit och Imgur.

Men där har diskussionen inte bara handlat om bilden i sig – utan också polismannens yttre.

Vill inte kommentera

Danska BT har varit i kontakt med den porträtterade polisen som inte vill kommentera bilderna närmare.

"Bilderna talar för sig själva", skriver han i ett sms till tidningen.

Ulla Caspersen som är kommunikationschef vid Sydøstjyllands Politi, där polismannen i vanliga fall jobbar, säger till Ekstrabladet att polisen är mycket glada över att bilden på deras anställda fått sådant enormt gensvar.

– Vi tycker att det är en riktigt bra bild av en skicklig polis, säger hon till tidningen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!