Horoskopet sa att mannens tursiffra var 6. Det visade sig stämma. En lott med den slutsiffran gav en skåning en miljon kronor. Foto: Pressbild
Horoskopet sa att mannens tursiffra var 6. Det visade sig stämma. En lott med den slutsiffran gav en skåning en miljon kronor. Foto: Pressbild

Man följde horoskopets råd – och blev miljonär

Publicerad

Mannen läste horoskopet och fick veckans tursiffra presenterad för sig.

Efter att ha köpt en Trisslott med samma slutsiffra stod det klart att det var ett klokt val – mannen kan nu tacka stjärnorna för att han är miljonär.

Stjärnorna stod kanske rätt i skyn i slutet av förra veckan när mannen från Helsingborg läste sitt horoskop. Enligt stjärnorna var hans turnummer 6 och när det var dags att köpa en Trisslott tittade han aktivt efter en lott som slutade med 06.

Mannen tog lotten, och det visade sig vara klokt. När han skrapat den stod det klart att han just vunnit en miljon kronor och trots att han läst horoskopet kände han sig ändå lite osäker.

– Jag tror ju inte på sånt där egentligen, säger mannen som är i 40-årsåldern till Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell.

Pengarna kommer förstås väl till pass för den nyblivne miljonären. Utöver några hål som ska fyllas planerar han även att bjuda sina föräldrar på en resa.

Vinnaren vill vara anonym.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag