Han hittade Zlatans betalkort - i taxin

Finländska affärsmannen Kenneth Lehtinen hittade i taxin fem betalkort med Zlatans namn på.

De finländska affärsmännen trodde inte sina ögon.

I taxin hittade de fem betalkort - av den exklusiva svarta typen - som tillhörde Zlatan Ibrahimovic.

De lämnade tillbaka korten till hans sambo Helena Seger som lovade skicka "något trevligt" i hittelön, skriver den finländska tidningen Seiska.

En grupp affärsmän från Finland var på besök i Malmö förra veckan. När de skulle äta middag fick de en stor överraskning.

- Vi var en stor grupp på väg från hotellet till en restaurang för att äta middag när någon upptäckte en plånbok med betalkort i baksätet på taxin, berättar Kenneth Lehtinen för den finländska tidningen Seiska.

De såg genast att korten tillhörde ingen mindre än Zlatan Ibrahimovic. Ett av dem var världens mest berömda betalkort, en svart Amex. Alltså en American Express Centurion som bara tilldelas en liten utvald elit och som öppnar alla dörrar för innehavarna.

"Väldigt tacksam"

De funderade en stund på hur de skulle kunna lämna tillbaka plånboken till den rätte ägaren.

- Först ringde vi AmEx men där fick vi ingen hjälp. Till sist fick vi kontakt med Zlatans sambo, Helena Seger, via banken. Om jag förstod det rätt var det hon som hade glömt korten i taxin, säger Kenneth Lehtinen till Seiska.

- Helena lovade att skicka "något trevligt" i hittelön. Hon var väldigt vänlig och tacksam. Vi fick ett riktigt positivt intryck av henne, säger han.

ZLATANS BETALKORT

Svarta Amex

American Express Centurion, svarta Amex, är världens mest exklusiva betal- och kreditkort. Man kan inte ansöka utan det delas ut till de allra rikaste och kändaste.

Företaget vägrar avslöja vad som krävs för att få ett svart kort. Men man bör köpa för minst 1,5 miljoner kronor om året med kortet för att komma i fråga, enligt samstämmiga uppgifter.

Innehavarna uppges särskilt uppskatta kortets 24-timmars concierge-service som ger tillträde till exklusiva restauranger och klubbar över hela världen - och fixar biljetter också till helt utsålda musik- och sportevenemang.

Källa: DailyFinance

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!