Jens Møller Jensen ledde polisens arbete i den spektakulära utredningen kring mordet på den svenska journalisten Kim Wall.
I det arbetet framstod han som en ytterst handlingskraftig polis som med tydliga direktiv löste uppgifterna.
Jens Møller Jensen framträdde själv vid ett antal presskonferenser och svarade på journalisternas frågor. Mordutredningen lockade media från hela världen till Danmark.
Greps direkt
När det gäller ubåtsbyggaren Peter Madsen greps han i princip så fort han satte fötterna på land och redan efter ett par veckor kunde den danske kriminalchefen berätta för den samlade journalistkåren att mordet var på väg mot sin lösning.
Då hade polisen hittat Kim Walls torso som flutit i land på den sydvästra sidan av ön Amager.
Kort därefter anträffades, med bland annat svenska polisens likhundar, kvarvarande kroppsdelar i Öresund.

Ubåtsbyggaren Peter Madsen dömdes senare till livstids fängelse för mord.
Samtidigt satt Jens Møller Jensen vid skrivbordet och la sista handen vid sin egen bok om bland annat ubåtsfallet.
Boken heter ”Opklaret - mordchefens egen berättelse” och beskriver initierat hela händelseförloppet utifrån polischefens perspektiv.
Boksläppet skedde förra veckan.
Av med jobbet
Omedelbart efteråt ska Møller Jensen tillfälligt ha blivit omplacerad och fråntagen jobbet som chef för polisens mordkommission.
Det som framför allt tycks ha upprört arbetsgivaren är dock sekretessbelagda uppgifter som rör en annan händelse med svenskanknytning - terrordåden i Köpenhamn 2015.
Vid det tillfället dödades två personer och tre poliser skottskadades. Svenske konstnären Lars Vilks var huvudperson vid en av attentatsplatserna, men undkom med livet i behåll.
I ett av kapitlen ska mordchefen ha lämnat sådana uppgifter att det gör det möjligt att identifiera en av de misstänkta, som dock aldrig blev åtalad.
I ett mejl till danska tidningen Politiken bekräftar polisen att orsaken är utgivningen av den aktuella boken.
I anslutning till detta har mordchefen även anmälts till polisens disciplinnämnd för misstanke om brott mot sekretessbestämmelserna.
Så länge undersökningen pågår kommer Jens Møller Jensen inte att arbeta inom det område som nu ingår i granskningen, skriver polisen i mejlet till Politiken.
I nuläget anses det som oklart om mordchefen kan gå tillbaka till sitt arbete.
Enligt anonyma källor inom polisen som Politiken talat med är det tal om en degradering.
Är kritiska
Samtidigt ska flera av Møller Jensens kolleger ha varit starkt missnöjda med att deras chef skrivit en bok om ubåtsmordet, uppenbarligen för att tjäna pengar.
Flera tycker att mordchefen tagit åt sig för mycket av äran att lösa fallet - när det i verkligheten varit ett lagarbete.
Jens Møller Jensen har inte gått att nå för en kommentar.
När Politiken i förra veckan ställde frågan om han kanske gått för långt med sin bok, svarade han:
– Det kommer säkert att riktas kritik mot det jag gjort. Men jag hoppas innerligt att jag inte sagt något i boken som jag inte kan stå för.
– När det gäller brott mot tystnadsplikten får jag stå till svars precis som alla andra.