Muhamed pustar ut med sin son i sjuksängen på Halmstad sjukhus. Foto: PrivatMuhamed pustar ut med sin son i sjuksängen på Halmstad sjukhus. Foto: Privat
Muhamed pustar ut med sin son i sjuksängen på Halmstad sjukhus.  Foto: Privat
Efter den akuta vårdtiden har Muhamed Hadzic genomgått en hel del rehab. Men i dag mår han jättebra. Foto: PrivatEfter den akuta vårdtiden har Muhamed Hadzic genomgått en hel del rehab. Men i dag mår han jättebra. Foto: Privat
Efter den akuta vårdtiden har Muhamed Hadzic genomgått en hel del rehab. Men i dag mår han jättebra. Foto: Privat

Han fick hjärnblödning – under videosamtalet

Publicerad

Mitt under videosamtalet med sin fru fick Muhamed Hadzic, 48, en hjärnblödning.

Han föll medvetslös till golvet men räddades av sin fru som larmade ambulansen.

– När de kom var dörren låst och polisen fick rycka ut och slå sönder balkongdörren. De räddade mitt liv, säger Muhamed.

Den 13 juli 2017 är en dag som Muhamed från Halmstad sannolikt aldrig kommer att glömma. Den började som alla andra dagar och var vanlig ända fram tills eftermiddagen.

– Jag kom hem från jobbet och satte mig i soffan för att ringa på Skype till min fru i Bosnien. Vi pratar varje dag, frågar varandra om hur dagen har varit och så, säger han.

Föll till golvet

Men mitt under samtalet drabbades han av en av massiv hjärnblödning och föll till golvet.

– Jag minns absolut ingenting av det här men min fru förstod att något var mycket fel, säger han.

Hustrun i Bosnien ringde omedelbart till några av Muhameds äldre barn från ett tidigare äktenskap. De ringde i sin tur till 112.

När ambulansen kom fram var ytterdörren låst och Muhamed har fått det återberättat hur polisen larmades för att hjälpa till med en inbrytning. 

– De slog sönder balkongdörren så att ambulanspersonalen kunde ta sig in och hjälpa mig.

Hjärnblödningen var allvarlig. Först kördes Muhamed till sjukhuset i Halmstad men därifrån flögs han kort därpå i ambulanshelikopter till Skånes universitetssjukhus i Lund.

Muhamed vaknade efter 1,5 månad

Han genomgick tre stora operationer innan han kunde återvända till hemsjukhuset i Halmstad.

– Jag vaknade upp igen efter en 1,5 månad. Hade ingen aning om vad jag hade varit med om. När läkarna berättade att jag varit i Lund började jag skratta, trodde att de skämtade.

Tack vare den ursnabba insatsen klarade sig Muhamed förhållandevis lindrigt undan. Läkarna har upprepade gånger förklarat att han hade stor tur. Han har inga men i vare sig armar eller ben, berättar han för Sveriges Radio Halland som först uppmärksammade händelsen.

Muhamed Hadzic vuxna barn såg till att SOS larmades när han fick en hjärnblödning.Foto: Privat

I dag mår han relativt bra och uttrycker stor tacksamhet. Till den svenska sjukvården,  personalen på sjukhusen i Halmstad och Lund men framför allt till poliserna som krossade hans balkongdörr.

"Polisen räddade mitt liv"

När han var på stan för någon vecka sedan tog han kontakt med en polisman för att tacka.

– Han hade inte själv varit med men hört larmet på radion. Han tyckte inte att jag hade behövde tacka eftersom det är deras jobb att rädda liv.

– Men jag är så tacksam. Jag hade inte levt i dag om de inte hade varit så snabba, säger Muhamed Hadzic.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag