Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hämtade 170 kilo knark i Malmö – får fängelse

De två männen körde från Stockholm till Malmö. Uppdraget? Hämta mer än 170 kilo amfetamin.

Men efter att ha lastat över knarket i bilen råkade de stöta på polisen – och erkände direkt.

Nu döms två män till sju och ett halvt års fängelse vardera för synnerligen grovt narkotikabrott. Enligt Malmö tingsrätt har de båda uppgett att narkotikahanteringen varit ett arbete mot ersättning – i en tid då de verkligen behövde pengar.

Den ena mannen har uppgett att han blivit erbjuden en hög summa pengar för att bära väskorna med – vad han menat varit – ett oklart innehåll.

Polisen ska ha upptäckt oegentligheter när de från en polishelikopter, som egentligen var ute för att spana i ett annat ärende, råkade få syn på en utländsk lastbil samt flera män som rörde sig mellan den och en personbil i ett industrikvarter i Malmö.

Lite senare stoppade polisbilen två uppenbart nervösa män när bilen körde därifrån. En av dem erkände då att lasten var full av 150 kilo ”speed”.

Narkotikan beräknas ha ett gatuvärde av 37 miljoner kronor, och enligt tingsrätten rör det sig därför om ett grovt brott. Mängden narkotika var så stor att det ”knappast har kunnat finnas något annat syfte än att bedriva handel med den”, skriver rätten i sin dom.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!