Foto: ColourboxFoto: Colourbox
 Foto: Colourbox

Halloween-skurk stal pingisbord vid skolinbrott

Publicerad

Två personer misstänks för att ha brutit sig in i en skola i Malmö.

Utrustning: kofot och halloweenmask.

Byte: ett pingisbord.

En person har gripits.

– En av de misstänkta anträffas i närheten, säger Stephan Söderholm på polisens ledningscentral.

Det var under natten till söndagen som en alert väktare via övervakningskamera observerade att något mystiskt pågick vid en skola i Malmö. På sin monitior kunde vakten se två tjuvar i full färd med att bryta sig in i skolans lokaler.

En av tjuvarna bar halloweenmask.

Flera polispatruller skickades till platsen.

Uppbruten dörr

Några minuter senare kunde en man gripas, misstänkt för att ha varit delaktig i den ovanliga, men tämligen misslyckade, kuppen. Mannen är i 20-årsåldern.

Polisen har konstaterat att en dörr brutits upp. Man anträffade även en kofot som har har beslagtagits. 

Bland det misstänkta stöldgodset finns ett pingisbord.

– Om de fick med sig något mer får vi se. Skolan får inventera för att se om något saknas., säger Stephan Söderholm.

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag