Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häktad kvinna rymde genom toalettfönster

HELSINGBORG. Toalettfönstret ledde till friheten för den 23-åriga kvinnan från Helsingborg.

Hon satt häktad för diverse brott - men lyckades i går fly från häktespersonalen på en tandläkarmottagning.

Den 23-åriga kvinnan häktades den 28 oktober för stöld genom inbrott i bil och olovlig körning. Anledningen till häktningen var att polisen misstänkte henne för ytterligare brott som skulle utredas. I går morse klagade kvinnan på tandsmärtor och fördes i handbojor av två vårdare från häktet till en tandläkarmottagning i Råå. Där sa kvinnan att hon behövde gå på toaletten. Häktespersonalen låste upp handbojorna och stod utanför och väntade.

Toabesöket tog tid

 Men toalettbesöket tog ovanligt lång tid. Till sist anade vakterna oråd och öppnade dörren. Då såg de att toalettfönstret stod öppet - kvinnan hade använt den vägen till friheten. - Den intagne hoppade från andra våningen, säger häkteschefen Lars Holmgren. Polisen larmades omedelbart till platsen. Vid något tillfälle under jakten observerades kvinnan på avstånd. Men kvinnan lyckades ändå undkomma och efterlystes senare av polisen i Helsingborg. Lars Holmgren uppger att Kriminalvården nu ska starta en internutredning för att se om något fel begåtts.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!