Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häktad för medhjälp till Karolin Hakim-mordet

Anhållen misstänkt för medhjälp till mord.

En 23-årig man har häktats som misstänkt för medhjälp till mordet på Karolin Hakim i Malmö i augusti förra året. Han nekar till brott, men Malmö tingsrätt beslutade om fyra veckors häktning.

– Min personliga uppfattning är att bevisningen är ganska svag. Mer säger jag inte i dag, men det är min bedömning, säger försvarsadvokat Magnus Lundh till Sydsvenskan efter häktningsförhandlingen.

Karolin Hakim sköts till döds utanför sitt hem i Malmö i augusti förra året.Foto: Privat
En minnesplats med blommor och ljus uppstod snabbt på platsen för mordet.Foto: Kvällsposten

Ytterligare två män är misstänkta för medhjälp till det uppmärksammade mordet, men de är inte frihetsberövade.

Karolin Hakim, 31, höll enligt vittnen sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten på gatan den 26 augusti i stadsdelen Ribersborg.

Pappan kan ha varit målet

På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

Motivet till mordet är höljt i dunkel, en teori är att målet för attacken var Karolin Hakims partner, en man med en grovt kriminellt förflutet.

Mannen var också på plats när de tre maskerade männen slog till, men han lyckades fly undan mördarnas kulor.

Två personer har idigare suttit frihetsberövade som misstänkta i utredningen. De två männen är nu försatta på fri fot, men brottsmisstankarna mot de två kvarstår.

23-åringen är väl känd

23-åringen beskrivs som en synnerligen välkänd person i Malmös gängkriminella värld. Han har tidigare förekommit som misstänkt i minst två mord, 2016 och 2018.

Han misstänktes även för inblandning i den uppmärksammade mordet på Nydala i Malmö år 2018 där en man lurades i en fälla och sköts till döds. Mannen hade då ett pris på sitt huvud. 

23-åringen friades både i tingsrätt och hovrätt, och fick ett väl tilltaget skadestånd för tiden han suttit frihetsberövad.