Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Häftiga nyheten – brygg ditt eget öl med kapsel

LG:s representant David Vanderwaal skålar från scenen. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Danmark är ett av världens största ölländer. Foto: Bildbyrån

Här är nyheten som kan revolutionera ölmarknaden. LG har presenterat en kapselmaskin som brygger din öl – hemma i köket.

Men det uppskattas inte i Danmark, ölens förlovade hemland. 

”Nu saknas det väl bara att maskinen dricker ölen åt dig också”, skriver Ekstrabladet.  

Det var i måndags på elektronikmässan CES 2019 i Las Vegas som hemelektronikföretaget LG presenterade den stora ölnyheten. En variant av kapselmaskingen för kaffe – fast för öl. 

LG:s representant David Vanderwaal hällde stolt upp ett glas – och skålade från scenen. 

Principen är densamma som för de populära kaffebryggarna med kapslar. In med kapseln och sätt i gång maskingen. Men sen tar likheterna slut för när kaffekoppen är fylld efter bara några sekunder tar det betydlig längre för ölen att bli klar, upp till två veckor. 

Fast då är det i och för sig inte bara ett glas som är färdigbryggt, utan fem liter. Under tiden som ölen bryggs ska man kunna följa processen i sin mobiltelefon. 

 

Här är ölbryggeriet som du ska kunna ha hemma på diskbänken. Foto: ROBYN BECK / AFP

”Hur lat kan man vara?”

Ölbryggarmaskinen kommer att säljas tillsammans med fem olika öl, en amerikansk IPA, en American pale ale, en brittisk stout, ett belgiskt veteöl och en tjeckisk pilsner. Ingen dansk variant alltså. Det är kanske därför den danska tidningen Ekstrabladet har en ganska trubbig inställning till nyheten. 

”Hur lat kan man vara?” lyder rubriken till artikeln och Heine Jørgensen, tidningens teknikreporter skriver "Nu saknas det väl bara att maskinen drick ölen åt dig och sedan spyr upp den, men det kanske kommer först med nästa generations hemmabryggare”.

Heine Jørgensen påpekar också att David Vanderwall inte drack öle uppe på scenen. ”Man kan lätt förstå honom”, skriver han.  

Det är oklart om, och i så fall när, ölbryggarmaskinen ”LG HomeBrew” kommer börja säljas i Sverige.