Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hade tre kilo amfetamin i bilen – döms till fängelse

Mannen döms till fyra och ett halvt års fängelse. Foto: TT NYHETSBYRÅN

En man i 20-årsåldern stoppades med tre kilo amfetamin i bilen. Nu döms han till fyra år och sex månaders fängelse, för både grovt och ringa narkotikabrott skriver Östra Småland. 

Mannen, som bor i Hultsfred kommun, var på väg från Stockholm längs med E4 när bilen stoppades av polis i januari förra året. 

Detta efter att polisen tidigare under dagen sett den 49-årige man som beskrivs som drogaffärens huvudman på en gata i Stockholm, och sett honom överlämna en väska till Hultsfredsmannen. 

När Hultsfredsmannen stoppades visade sig väskan innehålla tre kilo amfetamin. 

Fyra döms till fängelse 

Även 49-åringen greps senare i sin lägenhet i Stockholm, i samband med att han ertappats med ännu en väska innehållande ytterligare tre kilo amfetamin. I hans bil och lägenhet fann polisen även 80 500 kronor i kontant. 

Hultsfredsmannen dömdes på onsdagen i tingsrätten till fyra år och sex månaders fängelse för grovt samt ringa narkotikabrott. 

Även två andra inblandade personer dömdes till fängelse i fyra år och sex månader för grovt narkotikabrott respektive skyddstillsyn för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Den 49-årige huvudmannen fick i sin tur fem år och sex månaders fängelse.