Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hade tre kilo amfetamin i bilen – döms till fängelse

Mannen döms till fyra och ett halvt års fängelse. Foto: TT NYHETSBYRÅN

En man i 20-årsåldern stoppades med tre kilo amfetamin i bilen. Nu döms han till fyra år och sex månaders fängelse, för både grovt och ringa narkotikabrott skriver Östra Småland. 

Mannen, som bor i Hultsfred kommun, var på väg från Stockholm längs med E4 när bilen stoppades av polis i januari förra året. 

Detta efter att polisen tidigare under dagen sett den 49-årige man som beskrivs som drogaffärens huvudman på en gata i Stockholm, och sett honom överlämna en väska till Hultsfredsmannen. 

När Hultsfredsmannen stoppades visade sig väskan innehålla tre kilo amfetamin. 

Fyra döms till fängelse 

Även 49-åringen greps senare i sin lägenhet i Stockholm, i samband med att han ertappats med ännu en väska innehållande ytterligare tre kilo amfetamin. I hans bil och lägenhet fann polisen även 80 500 kronor i kontant. 

Hultsfredsmannen dömdes på onsdagen i tingsrätten till fyra år och sex månaders fängelse för grovt samt ringa narkotikabrott. 

Även två andra inblandade personer dömdes till fängelse i fyra år och sex månader för grovt narkotikabrott respektive skyddstillsyn för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Den 49-årige huvudmannen fick i sin tur fem år och sex månaders fängelse.