Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hade salmonella - fick jobba på McDonalds

Magsjuk på jobbet. Arbetsledaren på McDonald´s i Kalmar kom hem från utlandsresan med souvenirer, och salmonella. Trots det fick han jobba kvar.

Arbetsledaren på McDonald's i Kalmar kom hem från en resa i Asien med salmonella i kroppen.

Trots det fick han jobba vidare som vanligt i restaurangen eftersom han var svår att ersätta.

Det beslutet kostar nu ägarna 5 000 kronor i böter, skriver Östran.

Kalmar kommun uppmärksammades på den salmonellasmittade arbetsledaren i ett anonymt tips förra året. Mannen hade enligt tipset fått fortsätta jobba i restaurangen trots att han dragit på sig den fruktade tarmbakterien.

Anledningen var, skriver Östran, att han var för svår att ersätta.

Gjorde en miss

Ivan Ström som äger Navilo som driver McDonald's i Kalmar och på andra håll i landet säger till tidningen att företaget helt enkelt gjorde en miss.

– Vi tolkade det som att han fick vistas i lokalerna, men inte hantera mat och så har det också skötts.

Enligt lagen måste ett livsmedelsföretag omedelbart anmäla om någon smittats av salmonella. Någon sådan anmälan gjordes dock aldrig av Navilo.

Får böter

Åklagaren som har utrett ärendet väljer att inte väcka åtal utan utfärdar i stället en företagsbot på 5 000 kronor eftersom han anser att brottet begåtts av oaktsamhet.

Ivan Ström medger utan omsvep att han och företaget ser allvarligt på det som har hänt och han säger att han beklagar det inträffade.