Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hade 300 dyra skjortor i garaget – man döms för häleri efter fyndet

För två år sedan drabbades skjorttillverkaren Stenströms av ett inbrott och mängder med skjortor försvann spårlöst.

Nu döms en 24-årig man för häleri sedan 300 skjortor från tillverkaren hittats i mannens garage, skriver Helsingborgs Dagblad.

Tjuvarna slog till mot tillverkarens fabrik våren 2015 och en mängd skjortor försvann. I september samma år hittades 297 skjortor från Stenströms i ett garage i nordvästra Skåne.

Fyndet kopplades till stölden av skjortorna samma år men innehavaren av garaget nekade. han hade bara förvarat piratkopior åt en vän.

Dessutom argumenterade han för att hans skjortor inte stämde överrens med uppgiften från Stenströms om antalet skjortor, de anmälde förlust av 160 medan han hade närmare dubbelt så många, skriver tidningen.

Helsingborgs tingsrätt anser dock att det är de stulna skjortorna som fanns i mannens garage och han döms därför till villkorlig dom och dagsböter för häleri.