Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HA-man från Trelleborg utlämnas till Norge

Foto: BOBBO LAUHAGE

En 46-årig Hells Angels-medlem från Trelleborg ska lämnas ut till norsk polis för utredning, har Högsta domstolen beslutat.

HA-mannen och en 24-åring från Danmark misstänks för ett överfall på en fotbollsspelare i Norge den 30 september.

Fotbollsspelaren Franck Semou, 24 – dansk mittfältare i norska division 2-klubben HamKam – överfölls och misshandlades svårt i staden Hamar på väg hem från en träning den siste september.

Semou har berättat att han blev nertvingad på marken och slagen i huvudet med hammare av två män. De hade först frågat om han kände en viss person och sedan gått till attack när han sa nej.

Spelaren fick ett brott på skallen och tvingades tillbringa natten på sjukhus. Han var så pass illa skadad att han missade resten av säsongen.

Tog fel person?

Eftersom Semou hävdat att han inte känner mannen som männen frågade efter var polisens första teori att gärningsmännen kan ha tagit fel på person. 

– Polisen har inga upplysningar som pekar på att någon skulle ha något otalt med offret, sa stationsbefälet Audun Fremstad hos polisen i Hamar till Hamar Arbeiderblad kort efter händelsen.

Omfattande utredningsarbete ledde fram till att två män med HA-anknytning häktades i sin frånvaro som misstänkta. Båda har gripits och begärts utlämnade – en i Danmark och en i Sverige.

Polisen vill dock inte säga något om vad motivet till dådet skulle ha varit.

Nio års fängelse

Lägre instanser har beslutat utlämna 46-åringen, som är dansk medborgare men bor i Trelleborg. På måndagen försvann sista hindret för utlämning när Högsta domstolen beslutade att inte bevilja prövningstillstånd.

HA- mannen från Trelleborg dömdes 1997 till nio års fängelse för mordförsök på en medlem i Bandidos. Han sköt mot mannen på Amager i Köpenhamn men missade. Det tilltänkta offret besvarade elden och HA-mannen träffades själv av en kula i magen.

Fyra år senare blev han själv utsatt för ett mordförsök utanför Vestre Fengsel i Köpenhamn.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!