Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

GW: ”Mordoffrets pojkvän kommer att hålla käften”

Nekar till inblandning i mordet på småbarnsmamman i Malmö.
Kvinnan, som var läkare, var tillsammans med en tungt kriminellt belastad man. Enligt GW Persson var det mannen som var måltavlan för mordet. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kriminologen Leif GW Persson tror inte att chanserna är höga att mordet på 30-åriga kvinnan i Malmö kommer att klaras upp.Foto: TV4 Nyhetsmorgon
Polisen fick larm om skottlossningen klockan 09.58 på måndagen. Strax innan hade flera boende i området blivit vittnen till hur den misstänkte skytten flydde från platsen med en pistol i höger hand. Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

Leif GW Persson tror inte att mordet på kvinnan i Malmö kommer att klaras upp – eftersom ingen inblandad kommer att vara polisen behjälplig. 

Inte ens kvinnans man, som enligt honom var den egentliga måltavlan. 

– Jag tror att även mordoffrets pojkvän kommer att hålla käften även fast han vet motivet, säger han i TV4 Nyhetsmorgon. 

Strax före klockan tio på förmiddagen den 26 augusti sköts en31-årig kvinna ihjäl inför chockerade vittnen på Ribersborg i Malmö. I famnen höll hon sin två månader gamla bebis. 

Att skytten begick misstaget att rycka i fel bildörr innan han vände sig om och flydde åt andra hållet kan hjälpa polisen att finna DNA-spår. Men att personen verkar ha haft handskar på sig, gör möjligheten att finna DNA-spår mindre enkelt, enligt Leif GW Persson. 

– Hade han handskar på sig är det mindre sannolikt. Men visst, det är mycket lätt att avsätta ett DNA, säger kriminologen när han kommenterar mordet i TV4 Nyhetsmorgon. 

Bilen i fråga har enligt Kvällspostens uppgifter beslagtagits.

”Handlar om hennes karl”

GW Persson är säker på att det var pappan till kvinnans barn, en för polisen känd kriminell 35-åring, som var den egentliga måltavlan för attacken.

– Det här handlar om hennes karl, han är mycket tungt belastad som är ute sedan några år men tillhör de här kretsarna och har den klassiska bakgrunden med den här typen av uppgörelse. Dessutom finns vittnesuppgifter som att det är honom man är ute efter och att kvinnan blir skjuten när hon lägger sig i och försöker avbryta det hela, säger han i morgonprogrammet. 

– Hade hon haft en annan karl hade det här inte hänt, tillägger han senare.

LÄS MER: Kvinnans pojkvän dömd för jätterån: 57 miljoner borta

Kommer inte klaras upp

En 19-åring är anhållen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

Men enligt Leif GW Persson talar mycket för att mordet på kvinnan inte kommer att klaras upp. Både på grund av att mannen som i dag är anhållen inte kommer att vara behjälplig och för att inte heller andra runtom kring inte kommer att vilja prata – inte ens kvinnans man, enligt GW.

– Jag tror att även mordoffrets pojkvän kommer att hålla käften även fast han vet motivet, säger han och fortsätter senare i programmet:

– Det är de här brotten som ägnas mest resurser, polisen är duktig på den här formen av brottslighet men jag tror statistiken talar för att det kommer att bli ouppklarat. 

Kvällsposten rapporterar från platsen där mordet inträffade.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!