Gumball drar genom Skåne – polisen redo

Gumball 3000 går mellan Stockholm och Las Vegas. Årets lopp är det 17:e och polisen har loppet "under lupp" hela vägen.
Foto: /All Over Press
Måndagens sträcka går mellan Oslo och Köpenhamn. Depåstopp hos Koenigsegg i Ängelholm vid lunch.
Foto: /All Over Press
Ett dollargrin bland bilarna som kör under sju dagar i sex länder.
Foto: Magnus Liljegren / All Over Pres
Bilarna i Gumball kan ha topphastigheter över 300 kilometer i timmen. Kändiskvoten fylls mad namn som Dolph Lundgren och David Hasselhoff.
Foto: /All Over Press

Lyxrallyt Gumball är på väg söderut genom Sverige – och det går undan.

Bara i Halland stoppades sex personer för fortkörning.

– Vi kommer att ha lite kontroller när de kommer men det är ingen större insats, säger Erling Andersson, chef för trafikpolisen i region Syd.

Gumball 3000 är lyxrallyt som drar mängder med åskådare längs vägarna. Årets upplaga går mellan Stockholm och Las Vegas med runt 100 deltagare i allehanda vrålåk. Bland deltagarna i loppet finns namn som David Hasselhoff, Dolph Lundgren och skateboardikonen Tony Hawk.

Skidstjärnan Jon Olsson är med för sjätte året i rad.

– Jag har vunnit mycket skidtävlingar, men jag har aldrig haft så mycket publik som när jag kör Gumball, sa skidstjärnan Jon Olsson inför starten i helgen.

Polisen punktmarkerar

Under söndagen körde deltagarna startsträckan mellan Stockholm och Oslo. Redan vid Söderort tog polisen tre stycken misstänkta för rattfylleri och två misstänkta för grov olovlig körning. Vid Arboga togs 29 personer för fortkörning – alla deltog dock inte i rallyt. I Örebro län körde två personer för fort och i Värmlands län nio personer.

Under måndagen tar bilarna sig vidare söderut till Köpenhamn. Polisen har fortsatt koll på vägarna för att se till att hastighetsbegränsningarna följs och har hittills tagit sex fortkörare i Halland.

– De är under luppen hela vägen, säger Erling Andersson, chef för trafikpolisen i region Syd.

Avslutar i Köpenhamn

Deltagarna stannade för lunch vid lyxbilstillverkaren Koenigseggs anläggning i Ängelholm och fortsatte sedan på E6 ner mot Malmö. Klockan 22 i kväll ska de vara framme vid Rosenborgs slott i Köpenhamn.

Rallyt lämnar Köpenhamn tisdag morgon och kör via Tyskland till Amsterdam där tävlingens europeiska del går i mål. I Köpenhamn ska F1-världsmästaren Lewis Hamilton ansluta till tävlingen för att köra en Mercedes under några sträckor.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!