Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gryningsräd mot liga – tolv personer greps

Här i en oansenlig lagerlokal i Malmö hittade kronofogdarna 29-åringens röda Ferrari 488 GTB som skulle smugglas ut från Sverige. Foto: Micke Ölander
”Gripandet var odramatiskt”, säger Robert Loeffel vid polisen region syd. Foto: JENS CHRISTIAN / EXPRESSEN/KVÃ?LLSPOSTEN
Tolv personer hämtades in i en gryningsräd. Huvudpersonen, en 29-årig man, sitter häktad. Foto: MIKAEL SJÖBERG

Tolv personer greps i Sydsverige i en gryningsräd på tisdagen.

De misstänks ha lurat över 100 personer på 85 miljoner kronor.

– Det är bedrägerier väldigt stora belopp som de är misstänkta för, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen region syd.

 

Polisen slog till samtidigt på flera orter. Misstänkta bedragare hämtades in från Malmö, Osby, Karlshamn, Karlskrona, Ronneby, Göteborg och Jönköping i en samordnad insats.

– Vi gjorde en så kallad gryningsräd. Då slår vi till mot de här platserna samtidigt, säger Robert Loeffel vid polisen region syd.

Det var fråga om odramatiska gripanden, enligt Loeffel.

– Det gick lugnt till, säger han.

Brottsmisstanken gäller grovt bedrägeri, grovt penningtvättbrott samt penningtvättbrott.

”Huvudmisstänkt i förundersökningen är en 29-årig man från Karlskrona som är häktad i sin utevaro, och sitter frihetsberövade i Marocko i avvaktan på utlämnande till Sverige”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

 

LÄS MER: Misstänkte bedragarens Ferrari hittad 

 

Det handlar om tolv män i åldrarna 25-60 år.

Den huvudmisstänkte 29-åringen som är häktad är misstänkt för 96 grova bedrägerier.

Sammanlagt har brottsoffren blivit lurade på 85 miljoner kronor i investeringsbrott. 

– Det är bedrägerier väldigt stora belopp som de är misstänkta för, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen region syd.

I nuläget känner polisen till över 100 drabbade personer. Advokaten Torgny Palm företräder omkring 30 målsägande som lurats att låna ut pengar.

– Han har i deras namn ansökt om lån hos ett stort antal banker under ett dygn på cirka 1 miljon kronor vilket gjorde att bankerna inte hann göra kontroller. Normalt sett ska inte en person kunna få så stora lån på kort tid. Målsäganden har sedan fört över pengarna till honom i tron att de gjorde en investering som på kort tid skulle kunna ge uppemot 250 000 kronor i vinst, har Torgny Palm tidigare sagt till Kvällsposten.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!