Händelsen inträffade på Värnhemstorget i Malmö en kväll i maj förra året. Den misstänkte mannen hade 2,6 promille alkohol i kroppen. Foto: MIKAEL NILSSONHändelsen inträffade på Värnhemstorget i Malmö en kväll i maj förra året. Den misstänkte mannen hade 2,6 promille alkohol i kroppen. Foto: MIKAEL NILSSON
Händelsen inträffade på Värnhemstorget i Malmö en kväll i maj förra året. Den misstänkte mannen hade 2,6 promille alkohol i kroppen. Foto: MIKAEL NILSSON
Den 28-årige mannen minns inget av händelsen, säger han. Han åtalas för fyra fall misshandel respektive grov misshandel. Foto: POLISENDen 28-årige mannen minns inget av händelsen, säger han. Han åtalas för fyra fall misshandel respektive grov misshandel. Foto: POLISEN
Den 28-årige mannen minns inget av händelsen, säger han. Han åtalas för fyra fall misshandel respektive grov misshandel. Foto: POLISEN

Grov misshandel av gravid kvinna

Publicerad

En 28-årig man åtalas för grov misshandel av en för honom okänd gravid kvinna. Oerhört berusad gav han sig på henne på Värnhemstorget i Malmö.

När polisen morgonen därpå frågade mannen vad han gjort svarade han:

– Inte en fucking jävla aning.

Mannen var på en uteservering vid torget en kväll i slutet av maj förra året. Han hade druckit lite gin hemma och sedan tillbringat hela kvällen på krogen.

Där kom han i bråk med en annan gäst och uppmanades att lämna restaurangen vid 23-tiden.

Åklagaren Jimmy Serrano hävdar att mannen först slog den andre restauranggästen. När han avvisats från krogen attackerade han tre andra personer på Värnhemstorget.

Han slog en kvinna i ryggen och knuffade omkull henne. Därefter blev en man slagen i ansiktet och sparkad. Sist gav han sig på den gravida kvinnan med en knuff.

Ambulans till sjukhus

– När jag föll till marken kändes det som att jag tappade medvetandet, berättar hon i polisförhör.

– Ambulansen tog hand om mig och förde mig till sjukhus där jag blev utskriven dagen efter. Jag har fortfarande ont i ryggen efter händelsen och även ett märke kvar.

På sjukhuset undersöktes hon av en gynekolog för att försäkra sig om att inte fostret hade skadats av misshandeln.

Undersökningen var positiv och visade att varken den blivande mamman eller hennes barn hade farit illa.

Rädd för barnets skull

Men kvinnan berättar att hon blivit rädd efter händelsen.

– Ja, jag fick fobi. Jag blev rädd och jag var även gravid och blev rädd för barnets säkerhet. Jag kommer aldrig att glömma detta, säger hon.

Den berusade mannen övermannades av allmänheten och omhändertogs sedan av polisen. Analys visade att han hade 2,6 promille alkohol i kroppen.

När han förhördes dagen därpå hade han inga minnen av något krogbråk kvällen innan. Han hade i och för sig inga andra minnen heller.

Uppenbara alkoholproblem

Polisen frågade om han hade problem med alkoholen.

– Ja, uppenbarligen, svarade 28-åringen.

Men hans minnesluckor spelar ingen roll för skuldfrågan. Mannen åtalas nu för grov misshandel av den gravida kvinnan, och misshandel av de tre andra personerna.

De begär sammanlagt 38 000 kronor i skadestånd av mannen. Han lever på socialbidrag och har ingen arbetsinkomst.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag