Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grönt ljus i Danmark för swingersklubbar

På Tucan Club i Kolding hoppas man på 250 gäster och lapp på luckan.
Foto: Privat
Jeanette Dahl Pedersen visar upp sitt coronapass. Hon har inget med swingersklubbar att göra.
Foto: JOHAN NILSSON/TT

Efter fem långa månader får Danmarks swingersklubbar öppna igen. 

Förväntningarna är höga – på Tucan Club i Kolding hoppas man på 250 gäster och lapp på luckan. 

– Intresset är väldigt stort. Folk vill komma ut och få sitt liv tillbaka, säger Torben Nielsen som äger Tucan Club i Kolding. 

Danmark öppnar upp samhället mer och mer för varje vecka som går. Restauranger, barer, biografer och teatrar håller numera öppet. Under fotbollsmatcher tillåts tusentals supportrar vara på plats och heja på sitt lag.

Nu är det dags för landets swingersklubbar att öppna. Under fredagen får de slå upp dörrarna för första gången sedan mitten av december. 

På Tucan Club i Kolding är glädjen stor. Man hoppas på 250 gäster. 

– Det här betyder ju att vi kan välkomna tillbaka våra underbara gäster som vi vet har saknat att komma hit. Och så betyder det självklart att vi kan få lite pengar i kassan igen, säger Torben Nielsen till TV2

Men det är inte helt fritt fram att delta i aktiviteterna. För att komma in på swingersklubbarna måste man visa upp ett giltigt coronapass och så måste man bära munskydd när man checkar in och när man går runt i lokalerna. 

De ökande smittotalen oroar inte Tyra Grove Krause som är avdelningschef på Statens Serum Institut, den danska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten.
Foto: EMIL HELMS / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Högsta siffran sen januari

På Tucan Club måste alla gäster också dela med sig av sitt telefonnummer. 

– Om det är någon som skulle ta sig genom nålsögat och smittan sprids kan vi omedelbart skriva till de gäster som varit där den aktuella kvällen, säger Torben Nielsen. 

Det finns en viss oro i Danmark att återöppningen går för fort. Under torsdagen registrerades 1 214 smittade i landet. Andelen som testade positivt var 0,65 procent, den högsta siffran sedan i januari. 

Men Tyra Grove Krause som är avdelningschef på Statens Serum Institut, den danska motsvarigheten till Folkhälsomyndigheten, är inte orolig. Enligt henne kan man tygla situationen. 

– Det är förväntat att det blir så här i samband med återöppningen. Men det är allt fler som vaccineras och därför kan vi acceptera högre smittotal nu än tidigare, säger hon. 

TV: Så här fungerar coronapasset

Detta krävs för att kunna gå på restaurang och bio i Danmark.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!