Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Grillbar lämnar Caroli – ”har lidit mycket där”

Fler företagsnyheter från Dagens Industri.
Fler aktörer lämnar Caroli i Malmö. Foto: SARA STRANDLUND

Caroli-centret i Malmö har ny ägare sedan april.

Men företagen fortsätter att lämna gallerian.

Nästa att flytta är Grekiska Grill & Bar.

– Det är för låg kundtillströmning och det är jättetråkigt att det blev som det blev. Vi har försökt mer än vad vi borde ha gjort, säger vd Zeki Yalcin till Sydsvenskan.

Grekiska Grill & Bar lämnar Caroli – och Malmö. I stället ska företaget starta nytt i Löddeköpinge, rapporterar Sydsvenskan.

– Vi har lidit mycket där. Det är för låg kundtillströmning och det är jättetråkigt att det blev som det blev. Vi har försökt mer än vad vi borde ha gjort, säger Grekiskas vd Zeki Yalcin till tidningen.

Caroli lockar inte folk

Sedan i april i år har köpcentret Caroli i Malmö ny ägare. Det var fastighetsföretaget Klövern som tog över efter tidigare ägaren Agora. 

Men problemen som centret tidigare dragits med fortsätter – butiker och kaféer lämnar på grund av att Caroli inte lyckas dra tillräckligt mycket folk. 

Grekiska Grill & Bar har 24 restauranger i hela landet. Historien i Caroli varade inte ens i två år. Det var i slutet av 2017 som baren tog över Vapianos lokaler.

Kommer troligen åter till Malmö

Nya destinationen är Löddeköpinge, vilket betyder att Malmö för tillfället blir Grillbarlöst. Men det är inte över för alltid, menar vd. Troligen väntar en ny etablering någonstans i Malmö i framtiden.

– Det är vår förhoppning. Vi har ambitionen att växa över landet och det vore synd att inte kunna erbjuda konceptet i Malmö. Men branschen ändras radikalt. Idag finns det 25 000 restauranger i Sverige jämfört med 15 000 för tio år sen. Det gör att man är mer försiktig med nya etableringar, säger Zeki Yalcin.

Caroli planerar att bygga om för att skapa fler toaletter och en större foodcourt som ska skapa en mysigare känsla. Tidigast 2021 kan detta vara klart.

– Vi vill göra en detaljplaneändring som gör att vi får in fler verksamheter än vad som ryms där idag, säger fastighetsförvaltaren Rufus Björk till Sydsvenskan.

Även Caroli kyrka ska renoveras. Enligt Rufus Björk finns många intresserade hyresgäster, men inget avtal är klart.

Ladda ner Kvällspostens app.