Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grevinnan Alexandras rörande gest till prinsen

Grattis Nikolai! Jublar familjen efter studentutsläppet.
Foto: Prins Joachim
Här hyllar familjen den stolte prinsen på hans studentdag med privata hälsningar och välgångsönskningar.
Foto: Prins Joachim

Den ljusnande framtiden är prins Nikolais!

Med sin studentmössa stolt på huvudet och fina betyg i handen lät han sig hyllas och firas av både mamma, pappa och lillebror.

Alla tre signerade sina egna privata hälsningar i den stolta studentens mössa.

Med ett brett leende över läpparna sken prins Nikolai i kapp med solen när han på tisdagen steg ut på trappan till skolan på Herlufsholm för sista gången och äntligen kan fira att han har tagit studenten.

Bland de som ville uppvakta den glade prinsen på hans stora dag fanns såväl mamma grevinnan Alexandra, som pappa prins Joachim och lillebror prins Felix.

https://www.facebook.com/detdanskekongehus/photos/pcb.695879214083996/695878094084108/?type=3&theater

Det var pappa prins Joachim som fick äran att sätta mössan på huvudet på den nybakade studenten, inte heller han kunde dölja hur stolt han var vid det efterlängtade ögonblicket.


LÄS MER: Så har du aldrig sett danska prinsen förut 

Hälsningarna till prins Nikolai

Prins Nikolai fick betyget tio i sitt examensbevis och som den danska traditionen bjuder skrevs siffran in i studenthatten, skriver danska BT.

Men det var inte bara betyget som präntades ned i mössan. Familjen passade också på att skicka med Nikolai välgångsönskningar.

Lillebror Felix skrev "Lycka till!”, mamma Alexandra ritade ett hjärta och skrev ”Stort grattis” och undertecknade med ”mammy”.

Den stolta prinspappan plitade ner ett ”Grattis, min son” och signerade med ”far”.

https://www.facebook.com/detdanskekongehus/photos/pcb.695879214083996/695878114084106/?type=3&theater

Drottning Margrethes första barnbarn firas

Efter studentutsläppet åkte prinsen i väg för att fortsätta firandet. Kanske bar det av till slottet för ytterligare baluns. Farmor drottning Margrethe vill förmodligen också hylla den nybakade studenten, han är hennes förstfödde barnbarn och därmed den första av de små att ta studenten.


LÄS MER: Prinsens succé


Nu närmast väntar lite ledighet under sommaren innan prins Nikolai följer sin pappa i spåren och påbörjar en utbildning till reservofficer.

Men skulle sommaren bjuda på allt för mycket lättja kan Nikolai förmodligen bryta av med annat jobb också, parallellt med skolan har han den senaste tiden byggt en karriär som modell och har gått flera modevisningar för internationella modejättar, bland andra Dior.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!