Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Grevinnan hyllas för detaljen i familjefotot

Familjen samlad vid prins Felix student.
Foto: CHRISTOPHERSEN/PPE/SIPA/SHUTTER / REX TT NYHETSBYRÅN
Grevinnan Alexandra hyllas för att hon visade upp sig kort efter skönhetsingreppet.
Foto: CHRISTOPHERSEN/PPE/SIPA/SHUTTER / REX TT NYHETSBYRÅN
Grevinnan Alexandra med sonen prins Nikolai.
Foto: PPE / STELLA PICTURES/DDP IMAGES DDP IMAGES/PPE

Grevinnan Alexandra har skapat uppmärksamhet efter att hon dök upp på sin sons examensfirande.

Hon gjorde nämligen ingen hemlighet av att hon genomgått ett skönhetsingrepp i ansiktet – vilket ”bröt mot ett stort tabu”, skriver BT.

– Grevinnan känner att det yttre ska matcha det inre, säger hennes medierådgivare Helle von Wildenrath Løvgreen till tidningen.

De senaste veckorna har grevinnan Alexandra, tidigare gift med prins Joachim i det danska kungahuset, varit i strålkastarljuset på mer än ett sätt.

Det har inte minst handlat om att hon träffat en ny kärlek, Nicolai Peitersen, som hon redan börjat planera att flytta ihop med. IT-entreprenören har också varit tydlig med sin kärleksförklaring till grevinnan Alexandra.

I en intervju med Se og Hør berättar han vad det var han föll för hos henne.

– Hennes intelligens och hennes starka, skarpa och humoristiska framtoning. Det uppstår en fin och stimulerande kemi mellan oss, sa han i intervjun.

Visade upp ingreppet

När hennes son prins Felix tog examen vid Gammel Hellerup High School förra helgen var hon återförenad med prins Joachim och barnen. Men en detalj i bilderna har väckt uppmärksamhet, skriver danska BT

Det syns nämligen tydligt att grevinnan nyligen genomgått skönhetsingrepp i ansiktet, vilket bryter mot ett ”stort tabu”, enligt tidningen. Ingreppet bekräftas också av hennes medierådgivare Helle von Wildenrath Løvgreen.

– Grevinnan känner att det yttre ska matcha det inre. Det är många moderna kvinnor som får ansiktslyft och nyligen fick grevinnan det man kallar ett mini-ansiktslyft, säger hon till BT.

”Det är väldigt tufft”

Öppenheten som framgår i bilden hyllas bland annat i BT:s podcast ”Det, vi taler om”.

– Respekt för att hon bara äger det i stället för att gå under jorden i sex veckor och gå med solglasögon och munskydd. Det är väldigt tufft. Det hjälper till att avfärda det att någon som hon säger offentligt säger, ”ja jag har precis gjort det här”, säger Anne Kirstine Cramon, kommunikationsrådgivare, i podcasten och fortsätter:

– Det måste också ha varit nedslående för andra som har kommit efter henne, för Alexandra har hela tiden har alltid varit en man har märkt. Hon har en personlighet, medan de andra är lite tråkiga, och någon som går i fina kläder.

TV: ”Han hade problem med hälsan”