Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grevinnan Alexandra hämtade sin mamma

Grevinnan Alexandra, danske prins Joachims exfru, har hämtat hem sin mamma till Danmark. 87-åriga Christa Manley skulle slippa sitta isolerad i en lägenhet i Wien.

– Hon ska stanna här i en månad. Det är härligt, har Alexandra sagt till tidningen Her&Nu. 

Grevinnan Alexandra, 56, var gift med prins Joachim 1995–2005 och har sönerna Nikolai, 21, och Felix, 18, med honom.

Christa Manley, längst till höger, var på plats för två år sedan med barnbarnen Felix och Nikolai, när grevinnan Alexandra presenterade sin bok ”Mit lykkelige land”.
Foto: LARS MÖLLER / RITZAU SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Nu har grevinna Alexandra hämtat sin gamla mamma till Danmark för att 87-åringen inte ska behöva sitta corona-isolerad i sin lägenhet i Wien.
Foto: E-PRESS PHOTO/IBL

Alexandra har avsagt sig sitt årliga apanage i samband med att Felix fyllde 18, och försörjer sig nu som marknadsförare på hemelektronikföretaget Bang & Olufsen.

Nikolai studerar på Copenhagen Business School och extraknäcker som modell, medan Felix fortfarande går på gymnasium i Hellerup.

Har tidigare bott i Danmark

Grevinnan Alexandras föräldrar bodde i många år i Hongkong, men hann även med ett antal år i Danmark när Nikolai och Felix var små.

Alexandras pappa Richard Manley avled 2010, och mamma Christa bor numera i sin födelsestad Wien.

Men nu har alltså Alexandra sett till att i stället installera mamma i villan i Köpenhamnsförorten Charlottenlund – i vart fall för den närmaste månaden.

”Fantastiskt” att vara tillbaka

– Det är fantastiskt, svarade Christa Manley när Her&Nu frågade henne hur det kändes att vara tillbaka i Danmark.

Trots tidvis stora geografiska avstånd har Alexandra alltid stått nära sin mamma. Det berättade hon själv i boken ”Mit lykkelige land”, som kom ut 2018.

– Min mamma är en väldigt genomtänkt person. Under vår barndom var hon alltid medveten om vad hon gav vidare till oss, skrev Alexandra.

”Fått mitt allvar från mamma”

– Hon bodde långt från sitt hemland men gav oss ändå tillgång till hennes rötter. Vi lärde oss tyska redan som små för att kunna kommunicera med familjen i Österrike.

Alexandra understryker gärna likheterna mellan mor och dotter.

– Jag har fått mitt allvar från min mamma. Jag tycker också det är viktigt med ordning och reda, skrev Alexandra i boken.

– Det är från henne jag har min beslutsamhet, och liksom hon anstränger jag mig för att folk i min omgivning ska ha det bra.

TV: Här får Nisse Hellberg pris som Årets Skåning

Hellberg: "Häpnadsväckande genomslag".

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!