Greps för misshandel – med en markisvev

Publicerad

En 22-årig man i Trelleborg greps på fredagseftermiddagen för misshandel av en 35-åring – med en markisvev.

– Offret fick ett större sår under ena armhålan, säger Stephan Söderholm vid ledningscentralen för polisen i region syd.

Händelsen utspelades vid 16.30-tiden i en butik på Östergatan i centrala Trelleborg. En 35-årig man var inne i lokalen och uppträdde hotfullt.

– Det uppstod något slags dispyt inne i butiken, säger Stephan Söderholm.

– 35-åringen drog kniv mot den yngre mannen som arbetade i butiken. De känner varandra, det var inget fall av oprovocerat våld mot en okänd person.

När 22-åringen blev hotad slet han till sig en lång markisvev av metall, som fanns i butikslokalen.

Slagen och sparkad

Enligt polisanmälan ska han ha jagat ut 35-åringen ur butiken, slagit honom med veven och dessutom sparkat honom i huvudet.

Den 35-årige mannen fördes med ambulans till sjukhuset i Malmö, medan 22-åringen greps misstänkt för misshandel och fördes till polishsuet i Ystad.

Den markisvev han ska ha använt vid misshandeln beslagtogs.

Två polisanmälningar har upprättats. 22-åringen misstänks för misshandel och 35-åringen misstänks för olaga hot.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag