Här vid Möllevångstorget blev en kvinna på torsdagen utsatt för grov misshandel. De två kvinnor och den man som misstänks ha attackerat henne blev på lördagen begärda häktade men försattes på fri fot av Malmö tingsrätt. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Här vid Möllevångstorget blev en kvinna på torsdagen utsatt för grov misshandel. De två kvinnor och den man som misstänks ha attackerat henne blev på lördagen begärda häktade men försattes på fri fot av Malmö tingsrätt. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Greps för grov misshandel på torg – försattes på fri fot av tingsrätten

Publicerad

Två kvinnor och en man som misstänks för att på torsdagen ha misshandlat en kvinna på Möllevångstorget har försatts på fri fot av tingsrätten.

Åklagaren vill att de skulle häktas. Tingsrätten tolkade bevisen på annat sätt.

Kvinnan  attackerades strax efter kl 13 på Möllevångstorget  i centrala Malmö av tre personer som sedan flydde därifrån i en bil. Flera patruller sattes in i jakten på bilen som senare stoppades på Köpenhamnsvägen i Malmö.

I bilen satt två kvinnor och en man som samtliga är bosatta i Malmö. Mannen är sedan tidigare känd av polisen.  

Kvinnorna blev anhållna som misstänkta för grov misshandel.

Mannen däremot blev misstänkts för en rad brott men i första hand grov misshandel gemensamt och i samförstånd kvinnorna. Han anhölls också för försök till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik som ska gjort sig skyldig till i sina försök att komma undan polispatrullerna.

Inga allvarliga skador

På fredagen fick samtliga försvarsadvokater och efter förhör med de misstänkta beslöt kammaråklagare Helena Ljunggren på lördagen att begära dem häktade.

Men när det var dags för häktningsförhandlingen blev det en tvärvändning. Samtliga tre försattes på fri fot. Skånska Dagbladet uppger att misstankarna mot dem kvarstår.

Kvinnan som blev misshandlad på Möllevångstorget ska inte ha fått några allvarligare skador, enligt polisen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag