Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Greps för grov misshandel på torg – försattes på fri fot av tingsrätten

Här vid Möllevångstorget blev en kvinna på torsdagen utsatt för grov misshandel. De två kvinnor och den man som misstänks ha attackerat henne blev på lördagen begärda häktade men försattes på fri fot av Malmö tingsrätt. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Två kvinnor och en man som misstänks för att på torsdagen ha misshandlat en kvinna på Möllevångstorget har försatts på fri fot av tingsrätten.

Åklagaren vill att de skulle häktas. Tingsrätten tolkade bevisen på annat sätt.

Kvinnan  attackerades strax efter kl 13 på Möllevångstorget  i centrala Malmö av tre personer som sedan flydde därifrån i en bil. Flera patruller sattes in i jakten på bilen som senare stoppades på Köpenhamnsvägen i Malmö.

I bilen satt två kvinnor och en man som samtliga är bosatta i Malmö. Mannen är sedan tidigare känd av polisen.  

Kvinnorna blev anhållna som misstänkta för grov misshandel.

Mannen däremot blev misstänkts för en rad brott men i första hand grov misshandel gemensamt och i samförstånd kvinnorna. Han anhölls också för försök till grov misshandel och grov vårdslöshet i trafik som ska gjort sig skyldig till i sina försök att komma undan polispatrullerna.

Inga allvarliga skador

På fredagen fick samtliga försvarsadvokater och efter förhör med de misstänkta beslöt kammaråklagare Helena Ljunggren på lördagen att begära dem häktade.

Men när det var dags för häktningsförhandlingen blev det en tvärvändning. Samtliga tre försattes på fri fot. Skånska Dagbladet uppger att misstankarna mot dem kvarstår.

Kvinnan som blev misshandlad på Möllevångstorget ska inte ha fått några allvarligare skador, enligt polisen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!