Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gratis test för föräldrar med delad vårdnad

Föräldrar med delad vårdnad får gratis coronatest.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Många pendlare och barnfamiljer där föräldrarna bor på olika sidor av Öresund har hamnat i kläm på grund av gränsstängningarna.

Region Skåne erbjuder nu gratis testning för föräldrar med delad vårdnad över sundet och deras tonåringar, meddelar Region Skåne i ett pressmeddelande.

För att få testa sig gratis behöver man som förälder kunna styrka att man har delad vårdnad av barn, som är bosatta i Sverige.

Det ska styrkas med barnets personbevis, utdrag ur folkbokföringen för föräldern bosatt i Danmark samt legitimation på den föräldern som testas.

Barn under 12 år behöver inte testa sig.

”Jag är glad att vi har lösningar som lättar för en grupp barn och föräldrar som kommit i kläm genom gränsstängningarna. En liten lättnad ökar inte smittspridningen men ger stora vinster socialt och mänskligt”, säger Carl Johan Sonesson (M), ordförande i Region Skåne och i samarbetsorganisationen Greater Copenhagen i ett pressmeddelande.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!