Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man greps av polis efter storbrand i myr

Branden i Älmhult närmar sig ett hus och räddningstjänsten kämpar med att förhindra spridningen.

Polisen misstänker att en brand på en myr utanför Älmhult var anlagd och de har gripit en man misstänkt för mordbrand.

Både vid en skola i Höör och intill ett koloniområde i Klippan utbröt gräsbränder under måndagseftermiddagen.

I Malmö tog en askkopp fyr på en balkong.

En man har gripits och är nu misstänkt för mordbrand utanför Älmhult. Området är avspärrat och det är drygt två hektar som har brunnit.

– Vi har gripit en man som vi misstänker för mordbrand och vi har kunnat lämna platsen, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral Syd.

Strax efter klockan 15.30 larmades räddningstjänsten till Gårdstaköp, sydväst om Delary i Älmhults kommun där det brann i en myr, enligt uppgifter från P4 Kronoberg.

Brand i tätbebyggelse

Polisen och räddningstjänsten åkte till skolområdet i Höör efter inkommet larm. En anmälan om skadegörelse genom brand har nu gjorts av polisen.

– Ingen ambulans har kallats dit så vi tror inte att det rör sig om några personskador. Det är mycket grönområde och tätbebyggelse intill skolan och vi vet ännu inte vad som utlöste branden, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral Syd.

Upptäcktes av förbipasserande

En förbipasserande gick förbi Kolonigatan i Klippan och upptäckte att det brann i gräset. Då ska personen ha larmat och lyckats stampat ner en delar av branden på egen hand.

– Vi är på plats och pratar med uppringaren. Personen lyckades stampa ner mycket av branden och vi utreder nu vad som har hänt, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral Syd.

Nu har polisen gjort en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Rök från balkong

Polisen fick klockan 18.08 ett larm om rökutveckling från en balkong på Kronetorpsgatan i Malmö. 

– Det är en askkopp som tagit fyr och räddningstjänsten håller nu på att avsluta släckningsarbetet. Det var en förbipasserande som larmade om rök från balkongen och vi fortsätter vår utredning, säger Evelina Olsson från polisens ledningscentral Syd.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!