Inger Støjberg (Venstre), efter mötet med Sveriges justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S). Foto: Linda Johansen
Inger Støjberg (Venstre), efter mötet med Sveriges justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S). Foto: Linda Johansen

Gränskontrollen blir kvar mot Tyskland

Publicerad

Gränskontrollerna mellan Danmark och Tyskland kommer att vara kvar till 23 februari.

Det meddelar Danmarks utlännings- och integrationsminister Inger Støjberg (Venstre), efter ett möte med Sveriges justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S).

Mötet mellan ministrarna ska ha handlat om gränskontrollerna, den aktuella flyktingsituationen och de svenska id-kontrollerna.

Inger Støjberg säger att det är nödvändigt att förlänga gränskontrollerna.

– Då vi införde gränskontrollen var det av nödvändighet och inte för att vi ville. Det var på grund av att man från svensk sida har infört gränskontroll och transportörsansvar. Och vi skulle kunna hamna i en situation där vi skulle få se en mycket stor anhopning av flyktingar och migranter, säger Inger Støjberg enligt Berlingske.

En månad med id-kontroller

Det är inte klart om den danska regeringen förlänger gränskontrollerna mellan Tyskland och Danmark efter den 23 februari.

Nu på torsdag är det en månad sen de svenska id-kontrollerna infördes för tågresenärer mot Sverige. Samtidigt börjar SJ att återigen köra tåg till Köpenhamn från och med mars.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag