Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Grannens onani drev barnfamiljen till flytt

Grannen gick gärna naken och vid flera tillfällen såg mamman i huset bredvid hur mannen onanerade.

Till slut fick barnfamiljen nog och filmade honom. Men grannen förklarade det hela som att han bara tittade på ekorrarna i trädgården.

Nu frias han av en oenig tingsrätt.

Du får inte välja dina grannar. Det fick en barnfamilj i Sjöbo kommun erfara. Trots att huset var "perfekt", blev grannens sexliv till slut för mycket och familjen valde att flytta.

Enligt åtalet ska kvinnan ha sett grannen onanera vid minst tio tillfällen under ett knappt års tid med start i januari 2012. Kvinnan upplevde det som att grannen eggades av hennes närvaro. I förhör säger hon att hon fick känslan av att han inte började förrän han sett henne och visste att hon tittade.

"Gått på helspänn"

Med hjälp av plastfilmer på fönstren och ett högt stängsel försökte familjen stänga ute störningsmomentet. Kvinnan upplevde det också som mycket jobbigt att behöva säga till sina barn att de inte fick vara på vissa ställen. Hon beskriver det som att hon "gått på helspänn" och numera lider av högt blodtryck på grund av stressen.

Men till sist fick familjen nog och bestämde sig för att filma grannen. Grannen förnekar gärningen och har i efterhand förklarat det som att han "enbart smekte sin penis lite grann och av ren reflex". Han säger vidare att handlingen inte var riktad mot någon och att han bara tittade på ekorrarna i trädgården.

Ser rätt mörkt ut

Ystads tingsrätten skriver i sin dom att det syns tydligt på filmen att mannen onanerar. Samtidigt pekar rätten på att det inte är säkert att grannen kunde se lika bra in i barnfamiljens hus som de kunde se in i hans. Vid den syn, som gjordes på grannens begäran, konstaterar rätten att barnfamiljens hus ser "rätt mörkt ut" från andra sidan gatan.

Tingrätten kan därför inte ställa bortom rimlig tvivel att grannen haft uppsåt att ofreda målsägande sexuellt. Rätten pekar också på att familjen inte hade uppmärksammat grannen om störningen innan de gjorde en polisanmälan.

En oenig tingsrätt väljer därför att ogilla åtalet.