Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Grannen vaknade av skrik – misstänkt mord på kvinna

Under fredagen var det avspärrat på flera platser.
Foto: JENS CHRISTIAN
Bostaden spärrades av och en kriminalteknisk undersökning. Men det spärrades även av på andra håll i Kristianstad, bland annat en byggarbetsplats.
Foto: JENS CHRISTIAN
Utanför porten har någon placerat ett ljus.
Foto: Privat

En kvinna i 30-årsåldern misstänks ha mördats i en lägenhet i Kristianstad natten till fredag förra veckan. 

En man som bor i närheten berättar hur han väcktes av skrik vid det aktuella tillfället, men valde att inte ringa polisen.

– Det har varit liv där innan, förklarar han, och säger att han ångrar sig.

Det var under fredagsmorgonen som en kvinna i 30-årsåldern hittades död i en lägenhet i Kristianstad. Sedan dess har en 27-årig man gripits misstänkt för mord och under måndagen häktades han på sannolika skäl, den högre misstankegraden. 

– Vi har just nu mycket människor inblandade. Vi har förhör, teknisk undersökning och vi utreder även den medicinska biten, säger åklagare Johan Eriksson.

Han berättar även att mannen och kvinnan inte varit okända för varandra. 

– Den inbördes relationen kommer jag inte gå in på i detaljer, det kommer kunna släppas längre fram. Men jag kan säga de var inte obekanta med varandra, säger Eriksson.  

”Tänkte inte i de banorna då”

Flera personer som är boende i området berättar för Kvällsposten hur de såg polisbilar under fredagsmorgonen. Då förstod de inte hur allvarligt det faktiskt var. 

En granne berättar att han vaknade av skrik under natten till fredagen. 

– Det var ett jävla liv, svårt att beskriva. Ett oljud som lät som ett tjejskrik och inget annat. 

Grannen tänkte inte att det var något konstigt – eftersom det hörts skrik från platsen tidigare. Därför ringde han inte heller polisen.

– Egentligen är det dåligt, det borde jag gjort. Det kan man ångra nu, men man tänkte inte i de banorna då, säger han.

Under fredagseftermiddagen, efter medias rapportering, förstod han vad det var som hade hänt. Sedan dess har han inte velat vara i sin bostad, och har i stället bott hos bekanta. 

– Det är för obehagligt att vara i lägenheten, säger han.

Mannen nekar till mord

Polisen har varit och pratat med flera grannar i området för att samla in vittnesuppgifter. Till Kvällsposten vittnar flera om att det som hänt är obehagligt.

– Vi flyttade hit från centrum för att det kändes säkrare, då vi har barn, men nu känns det bara läskigare, säger en person som bor i närheten. 

Den misstänkte mannen har enligt hans försvarsadvokat erkänt misshandel, men nekar till mord. Han medger att sitta häktad med fulla restriktioner, skriver Kristianstadsbladet.

TV: Anatoliy mördade sin pappa: ”Var arg och äcklad”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!