Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Granne klagade – nu sänks volymen på skridskobanan

Att åka skridskor på Isormen är gratis. Foto: Trelleborgs kommun

På Isormen i Trelleborg åker barn och vuxna skridskor veckans alla dagar till musik.

Nu har en granne tröttnat – och vill att ljudnivån sänks, rapporterar Trelleborgs Allehanda.

”Det finns ingen anledning att ha så hög volym”, hävdar grannen.

Skridskobanan i Trelleborg lades 2018 på ”is”, men efter en säsong utan tog Cityverksamheten på sig ansvaret. 

Och sedan i december är det åter möjligt för trelleborgarna att åka skridskor mitt i staden. Alla får åka och det spelas musik till. 

Men inte alla upplever Isormen som enbart ett trevligt arrangemang. En som bor i närheten av isbanan hävdar i en skrivelse till Trelleborgs kommun att det spelas alldeles för hög musik. 

”Det finns ingen anledning att ha så hög volym eftersom det inte ökar trevnaden för någon”, skriver grannen, enligt Trelleborgs Allehanda.

Sänker volymen

Tidningen har pratat med ”BG” Andersson, som driver isbanan. Han berättar att de efter klagomålet kommer att sänka volymen – men anser inte att det varit för högt.

– Vi kan inte spela så högt eftersom högtalarna sitter nära besökarna. Varje dag åker och vistas det 1 000 personer. Ingen har klagat förrän nu. Men det är klart att vi lyssnar på grannar. Vi vill ju inte störa, bara sprida glädje, säger han till TA.